Citromos palacsinta

2013-03-11
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A következő hagyományos palacsinta mellett nincs is finomabb, mint egy citrommal felturbózott változat. Megéri kísérletezni.

Ezeket szerezd be:

  • 200 g liszt
  • 1 tojás
  • 400 ml tej
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 citrom leve
  • 2-3 teáskanál citromhéj
  • csipet só
  • 1 evőkanál cukor
  • szénsavas víz (200 ml)

1. lépés

A hozzávalókat keverjük össze egy robotgép segítségével, mintha csak hagyományos palacsintát készítenénk. Forrósítsuk fel a palacsintasütőnket, majd süssük ki egyesével a palacsintákat.

Bármilyen töltelékkel megtölthetjük. A legfinomabb citromos- vagy vaníliás pudinggal!

 

 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

2,509 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Nutellás-mézes palacsinta

  • Ananászos és banános palacsinta

  • Fahéjas palacsinta mogyoróvajjal, banánnal és eperrel

  • Túrós-tejfölös palacsinta mazsolával és narancshéjjal

  • Zabpelyhes palacsinta karamellizált almával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    239 kcal
  • Zsír

    9.2g
  • Szénhidrát

    32.2g
  • Fehérje

    6.8g