Csokis-kávés torta
2012-10-26- Típus: Csokoládétorta, Kávés torta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:15 p
A csokoládé őrület ismét folytatódik nálam, ezúttal egy kis Eszpresszóval kiegészítve, felturbózva.
Ezeket szerezd be:
- 1 csésze sózott vaj
- 1 csésze + 2 evőkanál cukor
- 1 csésze + 2 evőkanál forró eszpresszó kávé (instant is jó)
- 450 g félédes csokoládé
- 6 nagy tojás
- 6 nagy tojás sárgája
- 10 dkg liszt
- porcukor
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Vajazzunk ki egy tortaformát, majd béleljük ki sütőpapírral, majd azt is vajazzuk kicsit be, így nem fog leragadni a tészta. Egy nagy lábasban közepes lángon megolvasztjuk a vajat, keverjük össze a cukorral és eszpresszóval, amíg a cukor teljesen feloldódik. Adjuk hozzá csokoládét és lisztet, és keverjük simára. Vegyük le a tűzről és tegyük félre hűlni egy kicsit.
2. Lépés
Verjük fel a tojásokat és a sárgájukat. Gyorsan habverővel keverjük bele a csokis keverékhez. Öntsük a tésztát az előkészített formába, és helyezzük sütőbe. Süssük addig, míg szépen felpuffad körülbelül 1 óra hosszat, de azért nézzük a tűpróbát. Tegyük félre és hagyjuk kihűlni egy rácson.
Tipp: Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral, de a tetejét tortabevonóval is bekenhetjük.
Értékelések
(4.7 / 5)
3 személy értékelt
4 887 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
698 kcal -
Zsír
47 g -
Szénhidrát
59.5 g -
Fehérje
11.4 g