Karamell mártás

2013-04-12
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Sütemények, torták, piték kiegészítése lehet a következő finom karamell mártás. A tányért is díszítsük bátran vele!

Ezeket szerezd be:

  • 60 dkg kristálycukor
  • 10 ek tej
  • 100 ml habtejszín
  • 25 g étcsokoládé
  • 5 g vaj

1. lépés

Egy vastag aljú lábasban a cukrot világos színűre karamellizáljuk, majd levesszük a tűzről. A tejet és a tejszínt egybekeverjük, majd egy kicsit felmelegítjük.

2. lépés

Hozzákeverjük a karamellhez ezt a tejes-tejszínes keveréket és újból a tűzön felmelegítjük. Közben beleszórjuk a darabolt csokit és folyamatos keverés mellett felolvasztjuk. Mikor szép sima lett, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a vajat.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

6 664 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagyma pesto

  • Medvehagymás zöld pesto

  • Almaszósz Gizitől

  • Medvehagymás-diós pesto

  • Pesto medvehagymából

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    129 kcal
  • Zsír

    7.6g
  • Szénhidrát

    14.2g
  • Fehérje

    1.5g