Mennyei fonott, kakaós kalács
2012-12-13- Típus: Kalács
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 60 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Ez a kalács recept tökéletes, hogy az ünnepeket szebbé varázsoljuk. Köszönjük a receptet Klopcsik Renátának.
Ezeket szerezd be:
- 34 dkg liszt
- 50g porcukor
- 35g vaj
- 2 tojássárgája
- 20g élesztő
- csipet só
- 165-170 ml langyos tej
- A tetejére 1 egész tojás
- Töltelék:
- Kakaópor
- Porcukor
- Kb. 15-20 dkg margarin
1. lépés
A tejben elkeverjük az élesztőt, a tojások sárgáját, a porcukrot és a többi hozzávalóval sima tésztát gyúrunk. Letakarva kelesztjük 20 percig, majd átgyúrjuk és újabb 20 perc jön. Ezután 3 részre osztjuk a tésztát. A darabokat kinyújtjuk és a kihabosított, porcukorral és kakaóval elkevert margarinnal megkenjük.
2. lépés
Feltekerjük, és a 3 szálból kalácsot fonunk. (lehet 6 kis darabot is csinálni, és megkenni, feltekerni ha tudjuk, hogyan kell 6-os fonással csinálni). A kalácsot sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük a felvert egész tojással, és 20 percig kelesztjük.
3. lépés
Ekkor újra lekenjük és még 15 percig kelni hagyjuk. 190-200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, ez Kb. 25 perc, de függ attól a sütés hossza, hogy milyen sütőben sütjük.
Értékelések
(4.4 / 5)
5 személy értékelt
14 273 megtekintés