Mennyei fonott, kakaós kalács

2012-12-13
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 60 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Ez a kalács recept tökéletes, hogy az ünnepeket szebbé varázsoljuk. Köszönjük a receptet Klopcsik Renátának.

Ezeket szerezd be:

  • 34 dkg liszt
  • 50g porcukor
  • 35g vaj
  • 2 tojássárgája
  • 20g élesztő
  • csipet só
  • 165-170 ml langyos tej
  • A tetejére 1 egész tojás
  • Töltelék:
  • Kakaópor
  • Porcukor
  • Kb. 15-20 dkg margarin

1. lépés

A tejben elkeverjük az élesztőt, a tojások sárgáját, a porcukrot és a többi hozzávalóval sima tésztát gyúrunk. Letakarva kelesztjük 20 percig, majd átgyúrjuk és újabb 20 perc jön. Ezután 3 részre osztjuk a tésztát. A darabokat kinyújtjuk és a kihabosított, porcukorral és kakaóval elkevert margarinnal megkenjük.

2. lépés

Feltekerjük, és a 3 szálból kalácsot fonunk. (lehet 6 kis darabot is csinálni, és megkenni, feltekerni ha tudjuk, hogyan kell 6-os fonással csinálni). A kalácsot sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük a felvert egész tojással, és 20 percig kelesztjük.

3. lépés

Ekkor újra lekenjük és még 15 percig kelni hagyjuk. 190-200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, ez Kb. 25 perc, de függ attól a sütés hossza, hogy milyen sütőben sütjük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.4 / 5)

4.4 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

8 908 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fahéjas kalács

  • Diós-ananászos kalács

  • Hokkaido kalács

  • Fahéjas napkalács

  • Pihe-puha foszlós kalács