Zserbó korongok
2015-02-26- Típus: Édes tallérok
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 45 perc
Aki a zserbót szereti, annak bátran ajánlom a következő variációt. Kávézáshoz, délutáni csevegéshez kitűnő!
Ezeket szerezd be:
- A tészta hozzávalói:
- 10 deka zsír
- 10 deka vaj
- fél csg sütőpor
- 1 egész tojás
- 8 deka porcukor
- 30 deka liszt
- 2 deka élesztő
- 1 citrom reszelt héja és leve
- A töltelék hozzávalói:
- 10 deka darált dió
- 1 citrom reszelt héja
- 7-8 deka porcukor
- sárgabaracklekvár
- A bevonáshoz:
- 10 deka étcsoki
- margarin
- olaj
1. lépés
Az élesztőt belemorzsolom a lisztbe és a többi hozzávalóval összedolgozom sima tésztává. A sima tésztát vékonyra kinyújtom, és tetszés szerinti kiszúróval kiszaggatom. A korongokat sütőpapiros sütőlapra teszem. A széleit vékonyan lekenem tojással.
2. lépés
A lekent korong közepébe egy kis kupac keményebb lekvárt teszek, a lekvárra pedig az összekevert darált diót. Egy másik lapot helyezek a töltelék tetejére, és a tojásos résszel összefogatom a korongokat.
3. lépés
180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütöm. Amikor kihűltek, a felolvasztott csokoládéba beleforgatom.
A recept Molnár Veronikától származik. Köszönet érte.
Értékelések
(4.5 / 5)
4 személy értékelt
5 263 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
860 kcal -
Zsír
52.5g -
Koleszterin
76mg -
Szénhidrát
88.3g -
Cukor
41.2g -
Fehérje
13.1g