Zserbó korongok

2015-02-26
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Aki a zserbót szereti, annak bátran ajánlom a következő variációt. Kávézáshoz, délutáni csevegéshez kitűnő!

Ezeket szerezd be:

  • A tészta hozzávalói:
  • 10 deka zsír
  • 10 deka vaj
  • fél csg sütőpor
  • 1 egész tojás
  • 8 deka porcukor
  • 30 deka liszt
  • 2 deka élesztő
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • A töltelék hozzávalói:
  • 10 deka darált dió
  • 1 citrom reszelt héja
  • 7-8 deka porcukor
  • sárgabaracklekvár
  • A bevonáshoz:
  • 10 deka étcsoki
  • margarin
  • olaj

1. lépés

Az élesztőt belemorzsolom a lisztbe és a többi hozzávalóval összedolgozom sima tésztává. A sima tésztát vékonyra kinyújtom, és tetszés szerinti kiszúróval kiszaggatom. A korongokat sütőpapiros sütőlapra teszem. A széleit vékonyan lekenem tojással.

2. lépés

A lekent korong közepébe egy kis kupac keményebb lekvárt teszek, a lekvárra pedig az összekevert darált diót. Egy másik lapot helyezek a töltelék tetejére, és a tojásos résszel összefogatom a korongokat.

3. lépés

180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütöm. Amikor kihűltek, a felolvasztott csokoládéba beleforgatom.
A recept Molnár Veronikától származik. Köszönet érte.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

5 263 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mogyorós-datolyás keksz recept

  • Narancsos-mandulás kekszek

  • Pudingos keksz recept

  • Kókuszos tekercs

  • Mogyoróvajas kekszek

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    860 kcal
  • Zsír

    52.5g
  • Koleszterin

    76mg
  • Szénhidrát

    88.3g
  • Cukor

    41.2g
  • Fehérje

    13.1g