Mogyoróvajas kekszek

2014-12-03
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 12 perc
  • Elkészítés: 25 perc

A minap megint kaptam egyik kedves amerikai ismerősömtől egy ár üveg mogyoróvajat. Mihez is kezdenék vele?

Ezeket szerezd be:

  • 125g vaj
  • 65g kristálycukor
  • 65g barna cukor
  • 3 ml vanília aroma
  • 150g mogyoróvaj
  • 1 nagy tojás
  • 210g liszt
  • 2 csipet só
  • 1 kiskanál szódabikarbóna

1. Lépés

A vajat, a cukrot és vaníliát keverjük össze, majd jöhet a mogyoróvaj és a tojás. Dolgozzuk simára.

2. Lépés

Szitáljuk hozzá a maradék száraz hozzávalót, legvégül jöhet bele a cukor is. Alakítsunk belőle kis golyókat és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Nyomkodjuk le egy kicsikét, akár szép formákat is alakíthatunk belőle.

3. Lépés

Előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük őket. Rácson hűtsük őket. Tejjel, kávéval isteni!

 

forrás: biscuitbarrel.wordpress.com

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 014 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Narancsos-mandulás kekszek

  • Pudingos keksz recept

  • Zserbó korongok

  • Kókuszos tekercs

  • Zabpelyhes keksz

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    485 kcal
  • Zsír

    29.3g
  • Szénhidrát

    48.5g
  • Fehérje

    10.2g
  • Koleszterin

    72mg
  • Cukor

    21g