Pikáns csirkemell

2012-07-05
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Tegnap áthívott az egyik barátom kerti grillre és bár ezt a receptet wokban kell elkészíteni, de grillen is nagyon ütős lett.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg Csirkemellfilé
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 1 evőkanál Citromlé
  • 1 evőkanál Mustár
  • 1 csipet Só
  • Bors

1. lépés

A csirkemellet vágjuk fel nekünk tetsző méretre. Vegyünk elő egy tálat és alaposan keverjük össze benne a apróra vágott fokhagymát, 1 evőkanál citromlevet, 1 kávéskanál mustárt, egy csipet sót és a fekete borsot.

2. lépés

Kenjük be a szósszal a csirkemellet és süssük meg mindkét oldalát. Látni fogjátok mikor jó, de 10-10 perccel szerintem számolhattok. Sütés közben gyakran locsolgathatjátok, mert így hamarabb megpirul. Lilakáposztát ajánlok mellé köretként.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 698 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Részeges csirkecomb

  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Sült kolbászkák krumplival és zöldséggel

  • Zöld diós, gesztenyés csirkemell, őzgerincben sütve

  • Cigánypecsenyés langalló

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    242 kcal
  • Összes Zsír

    6,1 g
  • Koleszterin

    106 mg
  • Szénhidrát

    4,3 g
  • Cukor

    0,6 g
  • Fehérje

    40,5 g