Kávés mascarpone krém
2013-01-02- Típus: Poharas desszert
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 25 perc
Egy egyszerű masracpones krémnél nincs is jobb, amikor az embernek csak egy kevéske ideje marad desszertet készíteni.
Ezeket szerezd be:
- 250 g mascarpone
- 150 ml tejszín
- 2 teáskanál zselatin por
- 4 evőkanál cukor
- 80 ml erős kávé
- 2 tojásfehérje
1. Lépés
Keverjük el a zselatin vízzel. Felmelegítjük a tejszínt, adjuk hozzá a zselatint, és hagyjuk teljesen feloldódni. Egy nagy tálba tegyük a mascarponet, majd keverjük el a tejszínt és a cukrot benne.
2. Lépés
A krémhez adjuk a kávét, majd jól elkeverjük egy fakanállal. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd finom mozdulatokkal a mascarponébe keverjük. Helyezzük a krémet kis tálakba, poharakba, majd tegyük őket a hűtőbe, amíg jól lehűlnek. (Legalább 2 óra.)
Instant kávéval, fahéjjal vagy kakaóval megszórva tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
7 611 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
288 kcal -
Zsír
19.9g -
Szénhidrát
15.7g -
Fehérje
12.7g