Kávés mascarpone krém

2013-01-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Egy egyszerű masracpones krémnél nincs is jobb, amikor az embernek csak egy kevéske ideje marad desszertet készíteni.

Ezeket szerezd be:

  • 250 g mascarpone
  • 150 ml tejszín
  • 2 teáskanál zselatin por
  • 4 evőkanál cukor
  • 80 ml erős kávé
  • 2 tojásfehérje

1. Lépés

Keverjük el a zselatin vízzel. Felmelegítjük a tejszínt, adjuk hozzá a zselatint, és hagyjuk teljesen feloldódni. Egy nagy tálba tegyük a mascarponet, majd keverjük el a tejszínt és a cukrot benne.

2. Lépés

A krémhez adjuk a kávét, majd jól elkeverjük egy fakanállal. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd finom mozdulatokkal a mascarponébe keverjük. Helyezzük a krémet kis tálakba, poharakba, majd tegyük őket a hűtőbe, amíg jól lehűlnek. (Legalább 2 óra.)

Instant kávéval, fahéjjal vagy kakaóval megszórva tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

7 611 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Diétás joghurtos reggeli recept

  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    288 kcal
  • Zsír

    19.9g
  • Szénhidrát

    15.7g
  • Fehérje

    12.7g