Zöldborsós gombapörkölt
2012-09-21- Típus: Gombapörkölt receptek, Keményítő nap
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 45 perc
A finom gombapörköltet anyukám tudja legjobban csinálni. Szokott beletenni zöldborsót is, köretként rizst szokott hozzá készíteni.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg Csiperkegomba
- 20 dkg Zöldborsó
- 20 dkg Karfiol
- 2 db Vöröshagyma
- 2 evőkanál Olaj
- Pirospaprika
- Köménymag
- Majoránna
- Só
1. lépés
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a rózsáira szétszedett karfiolt, zöldborsót és a szeletelt gombát. Sóval, paprikával, majoránnával és köménymaggal ízlés szerint fűszerezzük.
2. lépés
Innentől sincs nehéz dolgunk, csak addig rotyogtassuk tovább, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Akkor lesz tökéletes, ha a leve szépen besűrűsödik.
Aki 90 napozik, magában vagy paradicsommal fogyassza.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 577 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
322 kcal -
Összes Zsír
15,6 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
38,1 g -
Cukor
15,6 g -
Fehérje
14,2 g