Zöldborsós gombapörkölt

2012-09-21
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A finom gombapörköltet anyukám tudja legjobban csinálni. Szokott beletenni zöldborsót is, köretként rizst szokott hozzá készíteni.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg Csiperkegomba
  • 20 dkg Zöldborsó
  • 20 dkg Karfiol
  • 2 db Vöröshagyma
  • 2 evőkanál Olaj
  • Pirospaprika
  • Köménymag
  • Majoránna

1. lépés

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a rózsáira szétszedett karfiolt, zöldborsót és a szeletelt gombát. Sóval, paprikával, majoránnával és köménymaggal ízlés szerint fűszerezzük.

2. lépés

Innentől sincs nehéz dolgunk, csak addig rotyogtassuk tovább, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Akkor lesz tökéletes, ha a leve szépen besűrűsödik.

Aki 90 napozik, magában vagy paradicsommal fogyassza.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 024 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros gombapaprikás tésztával

  • Lecsós rizs gombapaprikással

  • Vörösboros gombapaprikás nokedlivel és párolt spenóttal

  • Vörösboros gombapaprikás medvehagymával és nokedlivel

  • Vörösboros gombapörkölt nokedlivel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    322 kcal
  • Összes Zsír

    15,6 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    38,1 g
  • Cukor

    15,6 g
  • Fehérje

    14,2 g