Zelleres bolognai recept

2012-06-27
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Az imádott bolognai recept újragondolása, továbbgondolása, kis felturbózása, aminek az oka, hogy a bevásárlóközpontban, nem bírtam elmenni a csodaszép zellerek mellett. Hát, ilyen ragadós a kezem. :)

Ezeket szerezd be:

  • 900 g marha darált hús (lehet sertés vagy pulyka is)
  • 300 g zeller
  • 300 g sárgarépa
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 2 teáskanál oregánó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 dl paradicsompüré
  • 100 g paradicsom
  • 100 ml tejszín
  • olívaolaj
  • só, bors
  • bazsalikom

1. Lépés

Tisztítsuk meg a zellert és a répát, majd hámozzuk meg őket. Szeleteljük fel a fokhagymát és vöröshagymát. Egy kis olívaolajon kapassuk meg a hagymákat, a zellert, a sárgarépát, szórjuk meg oreganóval és közepes lángon 10 percig pirítsuk.

2. Lépés

Később, mikor a zöldségek megpuhultak és megpirultak, tegyük hozzá a darált húst. Ízesítsük sóval, borssal ízlés szerint, valamint extra bazsalikommal és oregánóval.

3. Lépés

Utoljára jön a kockákra vágott paradicsom, a paradicsompüré. Keverjük össze, forraljuk fel, fedjük le fedővel, és csökkentsük a hőfokot. Hagyjuk lassú tűzön körülbelül 30 percig főni.

Tálalás előtt hozzáadjuk a tejszínt, és főzzük még néhány percig. Sós vízben főzzünk ki hozzá spagetti vagy penne tésztát.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 869 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gyors citromos spagetti

  • Fűszeres húsgolyó gombamártással

  • Fusilli kolbászos lecsóval

  • Kagylótészta fokhagymával és chilivel

  • Gombás-tejszínes metélt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    575 kcal
  • Összes zsír

    15,6 g
  • Szénhidrát

    31,9 g
  • Fehérje

    73,9 g