Zelleres bolognai recept
2012-06-27- Típus: Húsos tészták, Paradicsomos tészták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Az imádott bolognai recept újragondolása, továbbgondolása, kis felturbózása, aminek az oka, hogy a bevásárlóközpontban, nem bírtam elmenni a csodaszép zellerek mellett. Hát, ilyen ragadós a kezem. :)
Ezeket szerezd be:
- 900 g marha darált hús (lehet sertés vagy pulyka is)
- 300 g zeller
- 300 g sárgarépa
- 2 közepes vöröshagyma
- 2 teáskanál oregánó
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 dl paradicsompüré
- 100 g paradicsom
- 100 ml tejszín
- olívaolaj
- só, bors
- bazsalikom
1. Lépés
Tisztítsuk meg a zellert és a répát, majd hámozzuk meg őket. Szeleteljük fel a fokhagymát és vöröshagymát. Egy kis olívaolajon kapassuk meg a hagymákat, a zellert, a sárgarépát, szórjuk meg oreganóval és közepes lángon 10 percig pirítsuk.
2. Lépés
Később, mikor a zöldségek megpuhultak és megpirultak, tegyük hozzá a darált húst. Ízesítsük sóval, borssal ízlés szerint, valamint extra bazsalikommal és oregánóval.
3. Lépés
Utoljára jön a kockákra vágott paradicsom, a paradicsompüré. Keverjük össze, forraljuk fel, fedjük le fedővel, és csökkentsük a hőfokot. Hagyjuk lassú tűzön körülbelül 30 percig főni.
Tálalás előtt hozzáadjuk a tejszínt, és főzzük még néhány percig. Sós vízben főzzünk ki hozzá spagetti vagy penne tésztát.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 869 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
575 kcal -
Összes zsír
15,6 g -
Szénhidrát
31,9 g -
Fehérje
73,9 g