Zabpelyhes zsemle
2013-06-06- Típus: Kenyér, zsemle, Szendvics
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 2:10 p
Ha a reggelt egy finom szendviccsel kezdenénk, akkor miért ne készítenénk mi a zsemlét hozzá?
Ezeket szerezd be:
- 400 g liszt
- 300 g zabpehely
- 500 ml tej
- 1 evőkanál méz
- 2 tk só
- 60 g élesztő
1. Lépés
Szitáljuk a lisztet egy tálba, adjuk hozzá a morzsolt élesztő felét, majd jöhet hozzá egy evőkanál méz. Az élesztő másik felét tegyük 200 ml felmelegített tejbe, keverjünk hozzá egy kis lisztet, majd hagyjuk állni 15 percig.
2. Lépés
Amikor az élesztő felfutott, öntsük a lisztes keverékhez, akkor tegyük hozzá a maradék tejet, zabpelyhet és a sót. Gyúrjuk jól össze, majd takarjuk le és hagyjuk kelni legalább 1 órát.
3. Lépés
Amikor a tészta eléggé felpuffadt, lisztezett felületen gyúrjuk át párszor. Osszuk 10 egyenlő részre, majd alakítsuk zsemle formára. Sorakoztassuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejüket kenjük le tojással, szórjuk meg zabpehellyel. Hagyjuk így állni 20 percet.
4. Lépés
Az idő letelte után tegyük sütőbe és 220°C-on 20 perc alatt süssük szép aranybarnára őket. Sütés után hagyjuk kihűlni egy rácson.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 925 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
515 kcal -
Zsír
6.1g -
Szénhidrát
95.4g -
Fehérje
20.2g