Zabpelyhes zsemle

2013-06-06
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 2:10 p

Ha a reggelt egy finom szendviccsel kezdenénk, akkor miért ne készítenénk mi a zsemlét hozzá?

Ezeket szerezd be:

  • 400 g liszt
  • 300 g zabpehely
  • 500 ml tej
  • 1 evőkanál méz
  • 2 tk só
  • 60 g élesztő

1. Lépés

Szitáljuk a lisztet egy tálba, adjuk hozzá a morzsolt élesztő felét, majd jöhet hozzá egy evőkanál méz. Az élesztő másik felét tegyük  200 ml felmelegített tejbe, keverjünk hozzá egy kis lisztet, majd hagyjuk állni 15 percig.

2. Lépés

Amikor az élesztő felfutott, öntsük a lisztes keverékhez, akkor tegyük hozzá a maradék tejet, zabpelyhet és a sót. Gyúrjuk jól össze, majd takarjuk le és hagyjuk kelni legalább 1 órát.

3. Lépés

Amikor a tészta eléggé felpuffadt, lisztezett felületen gyúrjuk át párszor. Osszuk 10 egyenlő részre, majd alakítsuk zsemle formára. Sorakoztassuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejüket kenjük le tojással, szórjuk meg zabpehellyel. Hagyjuk így állni 20 percet.

4. Lépés

Az idő letelte után tegyük sütőbe és 220°C-on 20 perc alatt süssük szép aranybarnára őket. Sütés után hagyjuk kihűlni egy rácson.

Fogás: , Cimkék: Hozzávalók: , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2,313 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fincsi Focaccia recept

  • Kaviáros tojás medvehagymával

  • Vörösboros cipó szőlőmaglisztből, sonkával töltve

  • Túrós puliszka

  • Katicabogaras szendvics

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    515 kcal
  • Zsír

    6.1g
  • Szénhidrát

    95.4g
  • Fehérje

    20.2g