Vodkás görögdinnye-saláta mozzarellával

2014-03-10
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Nyáron, a görögdinnyés szezonban érdemes kipróbálni ezt. Nem csak mozzarellát, hanem olívabogyót is teszek rá. Aki nem rajong az alkoholért, a vodkát elhagyhatja, bár vele finomabb. :)

Ezeket szerezd be:

  • 1 szelet görögdinnye
  • 5 dkg mozzarellagolyó (mini)
  • 5 db fekete olívabogyó (magnélküli)
  • 5 db zöld olívabogyó (chilipaprikával töltött)
  • 1 db citrom
  • citromos olívaolaj
  • 1 szál petrezselyem
  • 5 db mentalevél
  • 1 db mentalevél (virággal)
  • 3 db bazsalikomlevél
  • 1 dl vodka
  • 2-3 teáskanál méz

1. lépés

A jól behűtött dinnyét mag nélkül felkockázom.

2. lépés

Egy tányérba teszem, rakok mellé mozzarella-golyókat, menta-, petrezselyem- és bazsalikom leveleket.

3. lépés

Locsolok rá citromos olívaolajat. A citromból vágok egy karikát és a tányér sarkába teszem. A citrom héjából reszelek a salátára, a levét pedig belefacsarom. Végül locsolok rá vodkát és 2-3 teáskanál mézet csorgatok rá. Díszítésként mentavirágot teszek a közepére.

4. lépés

Kis időre visszateszem a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

832 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Dinnyés görög saláta fetával és olívabogyóval

  • Dinnyesaláta sonkával

  • Mentás görögdinnye-saláta sonkával és mozzarellával

  • Vodkás szilva és ribizli kehelyben

  • Vodkás görögdinnye

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    658 kcal
  • Zsír

    21,3 g
  • Koleszterin

    32 mg
  • Szénhidrát

    58,4 g
  • Cukor

    44,3 g
  • Fehérje

    12,5 g