Dinnyés görög saláta fetával és olívabogyóval

2014-06-23
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Erre a salátára háromszorosan is illik a görög jelző. Egyrészt görögdinnyéből készült, ráadásul görög importból származó dinnyéből (a magyar még nem jelent meg a piacon), ráadásul ez egy tipikus görög, vagy általánosabban mediterrán saláta.

Ezeket szerezd be:

  • 1 nagy szelet görögdinnye
  • 150 g feta sajt
  • 0.5 db lilahagyma
  • 6-8 db fekete olívabogyó (magnélküli)
  • 6-8 db zöld olívabogyó (chilipaprikával töltött)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • oregánó (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál borecet
  • 1 db mentavirág

1. Lépés

A jól lehűtött dinnyét kimagozom, felkockázom, beleteszem egy üvegtálba.

2. Lépés

Teszek rá olívabogyókat, karikára vágott lilahagymát, morzsolok rá fetasajtot, locsolok rá borecetet, szórok rá fekete borsot, oregánót, díszítem mentavirággal.

TIPP: Pirítóssal és vörösborral fogyasszuk.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 775 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Görögdinnyesaláta fetával

  • Sárgadinnyés áfonyasaláta vodkával

  • Dinnyesaláta sonkával

  • Mentás görögdinnye-saláta sonkával és mozzarellával

  • Vodkás görögdinnye-saláta mozzarellával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    552 kcal
  • Zsír

    39 g
  • Koleszterin

    134 mg
  • Szénhidrát

    49,2 g
  • Cukor

    22,7 g
  • Fehérje

    23,6 g