Görögdinnyesaláta fetával

2018-03-27
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Egy kicsit talán furcsán hangozhat, de amikor egy baráti összejövetel alkalmával ellátogattunk egy budapesti tétterembe, akkor a következő előételen akadt meg a szemem. Fenséges!

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg feta sajt
  • 300 g görögdinnye
  • 10 db mentalevél
  • 2 csipet chilipor
  • 3 ek balzsamecet
  • 0.5 kiskanál fehér bors
  • 1 csokor rukkola

1. lépés

Előkészítjük a dinnyét. Szeletekre vágjuk, meghámozzuk és mutatós kockákra vagy háromszögekre vágjuk. A magokat késsel kipiszkáljuk.

2. lépés

A fetát kiveszem a csomagolásból, lecsöpögtetem, majd akkora darabokra vágom, mint a dinnyét. Ezután mindkettőt (dinnyét és sajtot) leszórom a fűszerekkel, majd vagy egy tányérra rendezem egymásra, vagy apró fogpiszkálókkal egymásra szúrom. Így tökéletes vendégváró lesz belőle.

3. lépés

Melléje rendezem a rukkolát és a megtépett mentát, majd az egészet lelocsolom a balzsamecettel. Valóságos ízorgia lesz belőle!

 

Fontos, hogy a dinnyét és a sajtot is tegyük hűtőbe előtte, hogy jól lehűljön, így nyáron kiváló szomjoltó. 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

734 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sárgadinnyés áfonyasaláta vodkával

  • Dinnyés görög saláta fetával és olívabogyóval

  • Dinnyesaláta sonkával

  • Mentás görögdinnye-saláta sonkával és mozzarellával

  • Vodkás görögdinnye-saláta mozzarellával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    366,58 kcal
  • Zsír

    21,86 g
  • Koleszterin

    89 mg
  • Szénhidrát

    28,26 g
  • Cukor

    23,17 g
  • Fehérje

    16,17 g