Mentás görögdinnye-saláta sonkával és mozzarellával
2014-03-25- Típus: Gyümölcssaláták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 10 perc
Ma megint bedurrantottak. A vásárlásból visszajőve, olyan meleg volt, hogy nem volt kedvem főzni, ezért a hűtőben hűsölő görögdinnye felhasználásával készítettem el a mai ebédemet.
Ezeket szerezd be:
- 1 szelet görögdinnye (behűtött)
- 2 szelet sonka (pizza)
- 125 g mozzarella-golyó
- 4 db mentalevél
- 1 db pitypang (levéllel)
- 0.5 db citrom
- olaj (citromos)
- 5 db olívabogyó
- 5 db áfonya
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
1. Lépés
Egy tányérra teszek pitypangleveleket.
2. Lépés
Sózom, borsozom, facsarok rá citromot, locsolok rá citromos olajat, majd keverek hozzá kockára vágott sonkát és dinnyét, valamint mozzarella-golyókat.
3. Lépés
Teszek rá olívabogyót és áfonyát, tépek rá mentaleveleket, díszítem menta- és pitypangvirággal. Azonnal fogyasztom.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 661 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
646 kcal -
Zsír
39,6 g -
Koleszterin
99 mg -
Szénhidrát
31,6 g -
Cukor
16,4 g -
Fehérje
44,2 g