Mentás görögdinnye-saláta sonkával és mozzarellával

2014-03-25
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Ma megint bedurrantottak. A vásárlásból visszajőve, olyan meleg volt, hogy nem volt kedvem főzni, ezért a hűtőben hűsölő görögdinnye felhasználásával készítettem el a mai ebédemet.

Ezeket szerezd be:

  • 1 szelet görögdinnye (behűtött)
  • 2 szelet sonka (pizza)
  • 125 g mozzarella-golyó
  • 4 db mentalevél
  • 1 db pitypang (levéllel)
  • 0.5 db citrom
  • olaj (citromos)
  • 5 db olívabogyó
  • 5 db áfonya
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)

1. Lépés

Egy tányérra teszek pitypangleveleket.

2. Lépés

Sózom, borsozom, facsarok rá citromot, locsolok rá citromos olajat, majd keverek hozzá kockára vágott sonkát és dinnyét, valamint mozzarella-golyókat.

3. Lépés

Teszek rá olívabogyót és áfonyát, tépek rá mentaleveleket, díszítem menta- és pitypangvirággal. Azonnal fogyasztom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 661 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Görögdinnyesaláta fetával

  • Sárgadinnyés áfonyasaláta vodkával

  • Dinnyés görög saláta fetával és olívabogyóval

  • Dinnyesaláta sonkával

  • Vodkás görögdinnye-saláta mozzarellával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    646 kcal
  • Zsír

    39,6 g
  • Koleszterin

    99 mg
  • Szénhidrát

    31,6 g
  • Cukor

    16,4 g
  • Fehérje

    44,2 g