Vaníliás-pudingos csiga

2013-02-27
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A következő csiga receptet vaníliás pudinggal fogjuk megtölteni, de tulajdonképpen lehet másmilyen ízesítésben is használni. 1 csésze mérete 250 ml.

Ezeket szerezd be:

  • Tésztához:
  • 310 ml tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag élesztő
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1/4 csésze vaj
  • 1/4 ek só
  • 3 csésze sima liszt
  • 1 csésze rétesliszt
  • Töltelékhez:
  • 5 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 1/2 evőkanál fahéj

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Egy kisebb lábasban melegítsük 180 ml tejet a cukorral alacsony lángon, amíg a cukor feloldódik. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az élesztőt, majd tegyük félre 10 percre.

2. Lépés

Egy nagy tálban verjük fel a tojást a tejföllel és a maradék 125 ml tejjel. Öntsük egybe az élesztős keverékkel. Keverjük össze mindkét lisztet, öntsük az élesztős keverékhez fokozatosan, majd gyúrjuk össze a tésztát. Alakítsunk belőle labdát, majd letakarva hagyjuk kelni fél órát.

3. Lépés

A pudingport a tejben cukorral felfőzzük. Kevergetés közben hagyjuk kihűlni. Egy lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, a pudingot elsimítjuk rajta, feltekerjük, felszeleteljük.

4. Lépés

A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megszórjuk a tetejüket fahéjjal, és kb. 15 percig pihentetjük. A tésztát 20-25 percig sütjük, 180°C-on.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

2 590 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagymás-túrós csiga

  • Kolbászos csiga Gizitől

  • Diós tekercs

  • Hamis pisztácia tekercs, tökmagliszttel

  • Kakaós rózsa csiga, kelesztés nélkül

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    544 kcal
  • Zsír

    13,7 g
  • Szénhidrát

    89.7g
  • Fehérje

    15,2 g