Vaníliás-pudingos csiga
2013-02-27- Típus: Csigák
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
A következő csiga receptet vaníliás pudinggal fogjuk megtölteni, de tulajdonképpen lehet másmilyen ízesítésben is használni. 1 csésze mérete 250 ml.
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 310 ml tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag élesztő
- 2 tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 1/4 csésze vaj
- 1/4 ek só
- 3 csésze sima liszt
- 1 csésze rétesliszt
- Töltelékhez:
- 5 dl tej
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 1/2 evőkanál fahéj
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Egy kisebb lábasban melegítsük 180 ml tejet a cukorral alacsony lángon, amíg a cukor feloldódik. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az élesztőt, majd tegyük félre 10 percre.
2. Lépés
Egy nagy tálban verjük fel a tojást a tejföllel és a maradék 125 ml tejjel. Öntsük egybe az élesztős keverékkel. Keverjük össze mindkét lisztet, öntsük az élesztős keverékhez fokozatosan, majd gyúrjuk össze a tésztát. Alakítsunk belőle labdát, majd letakarva hagyjuk kelni fél órát.
3. Lépés
A pudingport a tejben cukorral felfőzzük. Kevergetés közben hagyjuk kihűlni. Egy lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, a pudingot elsimítjuk rajta, feltekerjük, felszeleteljük.
4. Lépés
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megszórjuk a tetejüket fahéjjal, és kb. 15 percig pihentetjük. A tésztát 20-25 percig sütjük, 180°C-on.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
3 846 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
544 kcal -
Zsír
13,7 g -
Szénhidrát
89.7g -
Fehérje
15,2 g