Nutellás kuglóf
2013-06-10- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Nutella az isteni krém. Miért használnánk csak simán kenyérre? Vétek lenne! Készítsünk belőle kuglófot!
1 csésze mérete: 250 ml.
Ezeket szerezd be:
- 120 g lágy margarin
- 5 tojás
- 150 g Nutella
- 150 g porcukor
- 1/2 evőkanál kakaó
- 3 teáskanál sütőpor
- 3/4 csésze liszt
- 4 evőkanál tej
- 1 csésze őrölt dió
- Tetejére:
- 1 tábla étcsokoládé
1. Lépés
A tojásfehérjéket elválasztjuk a sárgáktól. Keverjük el a lágy margarint és a cukor felét. Fokozatosan adjunk hozzá Nutellát és a tojássárgákat. Szitáljuk bele a lisztet, a diót, a kakaót, sütőport és öntsük hozzá a tejet.
2. Lépés
A tojásfehérjéket a maradék cukorral verjük kemény habbá, majd óvatos mozdulatokkal keverjük hozzá a Nutellás tésztához.
Kenjük ki a formát vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. Öntsük a masszát a formába.
3. Lépés
Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük 160°C-on körülbelül egy órát. Sütés után tegyük félre lehűlni, majd utána könnyen kifordítható a formából.
Olvasszuk fel a csokoládét és öntsük le a kuglóf tetejét.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
6 242 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
672 kcal -
Zsír
46.7g -
Szénhidrát
55.1g -
Fehérje
12.5g