Nutellás kuglóf

2013-06-10
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

Nutella az isteni krém. Miért használnánk csak simán kenyérre? Vétek lenne! Készítsünk belőle kuglófot!

1 csésze mérete: 250 ml.

Ezeket szerezd be:

  • 120 g lágy margarin
  • 5 tojás
  • 150 g Nutella
  • 150 g porcukor
  • 1/2 evőkanál kakaó
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 3/4 csésze liszt
  • 4 evőkanál tej
  • 1 csésze őrölt dió
  • Tetejére:
  • 1 tábla étcsokoládé

1. Lépés

A tojásfehérjéket elválasztjuk a sárgáktól. Keverjük el a lágy margarint és a cukor felét. Fokozatosan adjunk hozzá Nutellát és a tojássárgákat. Szitáljuk bele a lisztet, a diót, a kakaót, sütőport és öntsük hozzá a tejet.

2. Lépés

A tojásfehérjéket a maradék cukorral verjük kemény habbá, majd óvatos mozdulatokkal keverjük hozzá a Nutellás tésztához.

Kenjük ki a formát vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. Öntsük a masszát a formába.

3. Lépés

Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük 160°C-on körülbelül egy órát. Sütés után tegyük félre lehűlni, majd utána könnyen kifordítható a formából.

Olvasszuk fel a csokoládét és öntsük le a kuglóf tetejét.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

6 242 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csokoládés kuglóf ricottakrémmel

  • Diétás almás kuglóf

  • Vérnarancsos kuglóf

  • Mini narancsos kuglóf

  • Sütőtökös kuglóf

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    672 kcal
  • Zsír

    46.7g
  • Szénhidrát

    55.1g
  • Fehérje

    12.5g