Török töltött paradicsom recept
2012-04-15- Típus: Töltött paradicsomok, Zöldségköretek
- Nemzetiség: Török
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ez a recept ugyanolyan jó villásreggeli, de ebédre vagy vacsorára is készíthető.
Ezeket szerezd be:
- 1/4 csésze nyers rizs
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 30 dkg darált hús
- 12 nagy paradicsom
- 1 tk. apróra vágott menta
- 1 tk. apróra vágott friss kapor
- Só és bors
- 1 zöldpaprika, szeletekre vágva
Recept elkészítése
1. Vágjuk le a paradicsomok kalapját, majd próbáljuk meg kivenni egy kanállal a belsejét. A héját nem kell meghámozni, de a magvakat és a keményebb részeket kanalazzuk ki.
2. Keverjünk minden töltelék hozzávalót finoman egymásba, egy negyed csésze vajjal. Töltsük meg a paradicsomokat, majd helyezzük vissza kalapjukat. Helyezze gondosan a tepsibe, adjunk hozzá néhány evőkanál olajat és vizet. Fedjük le fóliával, és pároljuk alacsony fokon fél óráig, vagy amíg a paradicsom meg nem puhul.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 340 megtekintés