Török töltött paradicsom recept

2012-04-15
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ez a recept ugyanolyan jó villásreggeli, de ebédre vagy vacsorára is készíthető.

Ezeket szerezd be:

  • 1/4 csésze nyers rizs
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 30 dkg darált hús
  • 12 nagy paradicsom
  • 1 tk. apróra vágott menta
  • 1 tk. apróra vágott friss kapor
  • Só és bors
  • 1 zöldpaprika, szeletekre vágva

Recept elkészítése

1. Vágjuk le a paradicsomok kalapját, majd próbáljuk meg kivenni egy kanállal a belsejét. A héját nem kell meghámozni, de a magvakat és a keményebb részeket kanalazzuk ki.

2. Keverjünk minden töltelék hozzávalót finoman egymásba, egy negyed csésze vajjal. Töltsük meg a paradicsomokat, majd helyezzük vissza kalapjukat. Helyezze gondosan a tepsibe, adjunk hozzá néhány evőkanál olajat és vizet. Fedjük le fóliával, és pároljuk alacsony fokon fél óráig, vagy amíg a paradicsom meg nem puhul.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5 183 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lilahagymás céklasaláta

  • Fügés párolt káposzta

  • Fetakrémmel töltött paradicsom

  • Zabos cukkinilepény, fokhagymás tejfölös mártogatóssal

  • Pulykamáj-pástétommal töltött paradicsom