Zabkekszes-málnahabos torta

2016-05-12
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

A málnahabtól a zabkeksz kellően megpuhul, de nem ázik el, és az ízek jól összeérnek. A málnadzsem helyett ízlés szerint más gyümölcsdzsemmel is ízesíthetjük a tejszínhabot.

Ezeket szerezd be:

  • 2 csomag omlós zabkeksz
  • 3 dl habtejszín
  • 2-3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 evőkanál málnadzsem

1. lépés

A habtejszínt kezdjük el habbá verni, amikor már kezd habosodni, apránként adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd egy keverőkanállal apránként, óvatosan keverjük a habhoz a málnadzsemet.

2. lépés

Egy tálcára tegyünk le egy sor (7 db) zabkekszet, majd kenjük meg a málnahabbal. Ezután a hab tetejét szintén rakjuk ki keksszel, majd kenjük meg a málnahabbal. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a keksz és a málnahab.

3. lépés

Az elkészült tortát ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a keksz megpuhuljon (én este állítottam össze, és a másnapi tálalásig a hűtőben pihent).

4. lépés

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

 

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

3 785 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • 3bit szelet

  • Keksztekercs rumos-kókuszos töltelékkel

  • Gomba desszert

  • Békakirályfi desszert

  • Shrek szelet