Zabkekszes-málnahabos torta
2016-05-12- Típus: Kekszsütemény
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 15 perc
A málnahabtól a zabkeksz kellően megpuhul, de nem ázik el, és az ízek jól összeérnek. A málnadzsem helyett ízlés szerint más gyümölcsdzsemmel is ízesíthetjük a tejszínhabot.
Ezeket szerezd be:
- 2 csomag omlós zabkeksz
- 3 dl habtejszín
- 2-3 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2-3 evőkanál málnadzsem
1. lépés
A habtejszínt kezdjük el habbá verni, amikor már kezd habosodni, apránként adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd egy keverőkanállal apránként, óvatosan keverjük a habhoz a málnadzsemet.
2. lépés
Egy tálcára tegyünk le egy sor (7 db) zabkekszet, majd kenjük meg a málnahabbal. Ezután a hab tetejét szintén rakjuk ki keksszel, majd kenjük meg a málnahabbal. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a keksz és a málnahab.
3. lépés
Az elkészült tortát ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a keksz megpuhuljon (én este állítottam össze, és a másnapi tálalásig a hűtőben pihent).
4. lépés
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
Értékelések
(4 / 5)
5 személy értékelt
3 785 megtekintés