Majonézes burgonyasaláta

2012-11-13
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A majonézes burgonyasaláta az egyik kedvencem, szintén sokféleképpen készíthető.

Ezeket szerezd be:

  • 60 dkg krumpli
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 1 tk citromlé
  • 3 ek majonéz
  • 1 mk mustár
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 ek ecet
  • 1 mk majoranna
  • édesítőszer
  • só, bors ízlés szerint

1. lépés

A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, majd egy kicsi sóval megfőzzük. Amikor a krumpli kész, leszűrjük és felszeleteljük a lilahagymával együtt. A megfőtt krumplit és hagymát megsózzuk, majd egy üvegtálba tesszük.

2. lépés

A tálba öntjük a tejfölt, a majonézt a mustárt, a citromlevet, ecetet, fűszereket igény szerint és egy kis édesítőszert. Nincs más teendő, mint összekevernünk alaposan az összetevőket, majd behűtenünk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.4 / 5)

4.4 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

7 595 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Ecetes-hagymás burgonyasaláta

  • Nyári krumplisaláta almával

  • A Papa krumplisalátája

  • Dinó fészek bébikrumplival

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    204 kcal
  • Zsír

    6.9g
  • Szénhidrát

    32.9g
  • Fehérje

    3.7g