Sangria

2012-06-28
  • Hány főre: 10
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Hmm..gyümölcsös, nyári bólé. Jó kis sangria. Mennyit meglehet belőle inni. Na, akkor itt egy recept variáció.

Ezeket szerezd be:

  • 210 cl Száraz vörösbor (3 üveg)
  • 20 cl Gold Malaga (édes desszertbor)
  • 3 db Citrom
  • 6 db Narancs
  • 10 dkg Cukor
  • 2 nagy darab Fahéjrúd
  • 10 cl Szódavíz

A citromot és a narancsot felvágjuk karikákra egy tálban. Ha nekünk úgy jobban tetszik, akkor fel is negyedelhetjük. Cukorral megszórjuk, a két rúd fahéjat beletesszük, és az egészet felöntjük a malagával és a vörösborral. Fedőt teszünk rá és úgy 2-3 órán keresztül a hűtőben állni hagyjuk. Fogyasztás előtt szódavizet hozzáöntünk és elkeverjük.

Aki az erősebbet szereti, az turbózza fel 8 cl brandy-vel vagy barna rummal. Ezzel már ütős lesz.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 676 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Drakula puncs

  • Tinto de verano

  • Gyömbérsör recept

  • Gyümölcsös puncs

  • Thai puncs

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    287 kcal
  • Összes Zsír

    0,2 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    31,2 g
  • Cukor

    22,6 g
  • Fehérje

    1,4 g