Töltött kacsa
2012-08-14- Típus: Fehérje nap, Töltött húsok
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 45 perc
- Főzési/Sütési idő: 3:0 p
- Elkészítés: 3:45 p
A vadkacsás emlékek a dédimamámhoz köthetőek. Somogyban laktak egy kis faluban. Amikor hozzá mentünk szinte mindig valami kacsás finomsággal vendégelt meg minket.
Ezeket szerezd be:
- 1 Kacsa
- 10 dkg Máj
- 10 dkg Marhahús
- 20 dkg Csiperkegomba
- 1 db Vöröshagyma
- 4 db Tojás
- 3 evőkanál Olaj
- Só
- Bors
- Petrezselyem zöldje
1. lépés
A kacsát jó alaposan megtisztítjuk és a belsejét megsózzuk. A marhahúst kockára vágjuk, szintén megsózzuk és az apróra vágott hagymával olajon enyhén megpirítjuk. Ha ezzel végeztünk, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és a májat. Sóval, borssal, petrezselyemmel fűszerezzük. Addig pároljuk, amíg a marhahús jó puha nem lesz.
2. lépés
Ha a marha már jó omlós lett, hozzáadunk még mellé két főtt tojást és ezt a marhás-gombás-májas-tojásos alapot teljesen ledaráljuk. Az így létrejött masszához két darab nyers tojást is beleütünk és jól összekeverjük.
3. lépés
Nincs sok dolog már hátra. A masszát beletöltjük a kacsa hasüregébe, majd egy tepsibe vagy hőálló tálba helyezzük. Sütés közben öntsük le forró olajjal és gyakran forgassuk, amíg jó pirosra nem sül. Párolt káposztát ajánlom mellé.
Értékelések
(4.3 / 5)
4 személy értékelt
9 281 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
760 kcal -
Összes Zsír
47,5 g -
Koleszterin
661 mg -
Szénhidrát
13,5 g -
Cukor
4,7 g -
Fehérje
69,5 g