Töltött kacsa

2012-08-14
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 45 perc
  • Főzési/Sütési idő: 3:0 p
  • Elkészítés: 3:45 p

A vadkacsás emlékek a dédimamámhoz köthetőek. Somogyban laktak egy kis faluban. Amikor hozzá mentünk szinte mindig valami kacsás finomsággal vendégelt meg minket.

Ezeket szerezd be:

  • 1 Kacsa
  • 10 dkg Máj
  • 10 dkg Marhahús
  • 20 dkg Csiperkegomba
  • 1 db Vöröshagyma
  • 4 db Tojás
  • 3 evőkanál Olaj
  • Bors
  • Petrezselyem zöldje

1. lépés

A kacsát jó alaposan megtisztítjuk és a belsejét megsózzuk. A marhahúst kockára vágjuk, szintén megsózzuk és az apróra vágott hagymával olajon enyhén megpirítjuk. Ha ezzel végeztünk, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és a májat. Sóval, borssal, petrezselyemmel fűszerezzük. Addig pároljuk, amíg a marhahús jó puha nem lesz.

2. lépés

Ha a marha már jó omlós lett, hozzáadunk még mellé két főtt tojást és ezt a marhás-gombás-májas-tojásos alapot teljesen ledaráljuk. Az így létrejött masszához két darab nyers tojást is beleütünk és jól összekeverjük.

3. lépés

Nincs sok dolog már hátra. A masszát beletöltjük a kacsa hasüregébe, majd egy tepsibe vagy hőálló tálba helyezzük. Sütés közben öntsük le forró olajjal és gyakran forgassuk, amíg jó pirosra nem sül. Párolt káposztát ajánlom mellé.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

9 281 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fokhagymás krémsajtos csirkemell

  • Snidlinges krémsajtos töltött borda „Hercegnő” burgonyával

  • Töltött csirkecombok

  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Gombás, baconos töltött csirkecombok

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    760 kcal
  • Összes Zsír

    47,5 g
  • Koleszterin

    661 mg
  • Szénhidrát

    13,5 g
  • Cukor

    4,7 g
  • Fehérje

    69,5 g