Zúzmara szelet

2014-02-20
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Nagyon finom habos-gyümölcsös sütemény. Jól porcukrozzuk meg a végén, úgy az igazi! :)

Ezeket szerezd be:

  • 4 tojás
  • 7 evőkanál porcukor
  • 7 evőkanál liszt
  • fél csg sütőpor
  • 10 deka olvasztott margarin
  • 25 deka áfonya
  • A krém hozzávalói:
  • 2 deci tejszín
  • 2 deci tej
  • 2-3 evőkanál búzadara
  • 15 deka margarin
  • 15 deka porcukor
  • A tetejére:
  • porcukor
  • áfonya

1. Lépés

A szétválasztott tojások fehérjét habbá verem, majd egyenként hozzáadom a sárgáját, a porcukrot, a sütőporos lisztet és végül az olvasztott margarint.

2. Lépés

Egy 34×32-es sütőpapiros tepsibe teszem és 170-180 fokon megsütöm.
A krémhez a tejet felforralom, hozzáadom a búzadarát és sűrűre főzöm, majd kihűtöm.

3. Lépés

A margarinból és a porcukorból krémet keverek. A kihűlt búzadarával összekeverem.
A kihűlt tésztát kettő egyforma lapra vágom és a darás vajkrémmel megkenem. A krémbe az áfonyaszemeket beleszórom.

4. Lépés

A tejszínt habbá verem és az áfonyára rákenem.
A felső lapot ráteszem, majd jó sok porcukorral és áfonyával díszítem.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3,620 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Stollwerck szelet

  • Diós habos szelet

  • Gyümölcsös szelet

  • Lime kocka recept

  • Diós gyümölcsös sütemény

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    587 kcal
  • Zsír

    39g
  • Szénhidrát

    54.9g
  • Fehérje

    7.3g
  • Koleszterin

    117mg
  • Cukor

    40.1g