Tökös-brokkolis krémleves

2013-04-27
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A krémlevesekben az a jó, hogy hidegen, melegen egyaránt fogyasztható. Ilyenkor nyáron különösen hidegen szoktuk fogyasztani.

Ezeket szerezd be:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 burgonya
  • 1 nagy brokkoli
  • 1/2 tök
  • 1,5 l zöldségleves
  • 150 g feta sajt
  • dió

1. lépés

Megpirítjuk a szeletekre vágott hagymát egy kanál olajon. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a kockára vágott burgonyát. Pirítsuk 3-4 percig. Hámozzuk meg a tököt, vágjuk kockákra.

2. lépés

A brokkolit mossuk át, majd szedjük virágjaira. Adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket a lábashoz, és öntsük rá a levest. Puhára főzzük a zöldségeket, és keverjük hozzá a lereszelt feta sajtot. Ekkor sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze egy turmixgépben krémes állagúra. Tálaljuk egy kanál natúr joghurttal és a pirított dióval.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 870 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

  • Cukkini krémleves levesgyönggyel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    277 kcal
  • Zsír

    9g
  • Szénhidrát

    38.1g
  • Fehérje

    13.8g