Habos palacsinta metélt
2014-02-03- Típus: Palacsinta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
Finom diós palacsinta egy kicsit másként. Nyugodtan várjuk vele a vendégeket.
Ezeket szerezd be:
- 8-10 darab palacsintához:
- 20 deka liszt
- csipet só
- 3deci szóda víz
- 3-4 deci tej
- 3 tojássárgája
- A töltelék hozzávalói:
- 10 deka darált dió
- 8 deka cukor
- 5 deka mazsola
- 3 evőkanál baracklekvár
- 2 deka vaj, a tál kikenéséhez
- 3 tojásfehérje
- 4 evőkanál cukor
1. Lépés
A palacsinta tésztát kikeverem. Csak a tojássárgáját teszem bele, mert a fehérjét a tetejére habbá verem. A palacsintákat kisütöm. Üresen feltekerem és vékonyra felszelem.
2. Lépés
Egy jénai edényt vékonyan vajjal kikenek és a palacsinta metéltet beleszórom. A metéltre teszem a cukorral összekevert darált diót és a mazsolát.
3. Lépés
A tojások fehérjét gőz felett a lekvárral és a cukorral kemény habbá verem, és a dió tetejére ráteszem. Nem túl forró sütőbe kicsit átsütöm, amíg a habot éppen hogy megkapja.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 263 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
670 kcal -
Zsír
24.9g -
Szénhidrát
97.9g -
Fehérje
19.8g -
Koleszterin
177mg -
Cukor
51.2g