Habos palacsinta metélt

2014-02-03
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Finom diós palacsinta egy kicsit másként. Nyugodtan várjuk vele a vendégeket.

Ezeket szerezd be:

  • 8-10 darab palacsintához:
  • 20 deka liszt
  • csipet só
  • 3deci szóda víz
  • 3-4 deci tej
  • 3 tojássárgája
  • A töltelék hozzávalói:
  • 10 deka darált dió
  • 8 deka cukor
  • 5 deka mazsola
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 2 deka vaj, a tál kikenéséhez
  • 3 tojásfehérje
  • 4 evőkanál cukor

1. Lépés

A palacsinta tésztát kikeverem. Csak a tojássárgáját teszem bele, mert a fehérjét a tetejére habbá verem. A palacsintákat kisütöm. Üresen feltekerem és vékonyra felszelem.

2. Lépés

Egy jénai edényt vékonyan vajjal kikenek és a palacsinta metéltet beleszórom. A metéltre teszem a cukorral összekevert darált diót és a mazsolát.

3. Lépés

A tojások fehérjét gőz felett a lekvárral és a cukorral kemény habbá verem, és a dió tetejére ráteszem. Nem túl forró sütőbe kicsit átsütöm, amíg a habot éppen hogy megkapja.

 

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,316 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Nutellás-mézes palacsinta

  • Ananászos és banános palacsinta

  • Fahéjas palacsinta mogyoróvajjal, banánnal és eperrel

  • Túrós-tejfölös palacsinta mazsolával és narancshéjjal

  • Zabpelyhes palacsinta karamellizált almával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    670 kcal
  • Zsír

    24.9g
  • Szénhidrát

    97.9g
  • Fehérje

    19.8g
  • Koleszterin

    177mg
  • Cukor

    51.2g