Tejszínes zellerleves

2013-09-15
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Egy igazi férfias és mégis könnyű leves, ami megfelelő lehet egy könnyed vacsorának.

Ezeket szerezd be:

  • 1 nagyobb zeller gumó
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db krumpli
  • 2 db sárgarépa
  • petrezselyem zöld
  • 2 db tyúkhúsleves kocka
  • Vegeta
  • őrölt fehér bors
  • petrezselyem fokhagyma fűszerkeverék
  • főzőtejszín
  • vaj

1. lépés

A hagymákat apróra, a zellert és a krumplit kockára, a répát karikára vágom.A petrezselymet felaprítom.
Egy lábasban vajon megpirítom a hagymákat, hozzáadom a zöldségeket, fűszerezem, felöntöm vízzel. Megfőzöm. A végén hozzáadom a tejszínt.

 

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

1,245 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

  • Cukkini krémleves levesgyönggyel

  • Sütőtökös krémleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    311 kcal
  • Zsír

    12.3g
  • Szénhidrát

    46.2g
  • Fehérje

    7g