Csokoládés habcsók

2013-03-14
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Csokoládés habcsók, nem csak karácsonyra. Sütemények, torták tetejét lehet vele díszíteni, de könnyű nasiként is kiváló.

Ezeket szerezd be:

  • 4 tojásfehérje
  • 5 dkg tejcsokoládé
  • 20 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál ecet

1. lépés

A sütőt előmelegítjük 130°C-ra. A csokoládét felolvasztjuk egy bögrében, vagy ha van időnk, akkor vízgőz felett. A porcukrot egy tálba szitáljuk. A tojásfehérjét vízgőz fölött kemény habbá verjük, miközben kis adagonként adjuk hozzá a porcukrot, majd a legvégén keverjük bele az ecetet.

2. lépés

Az olvasztott csokoládét finom mozdulatokkal keverjük a habhoz. Hagyhatjuk márványosra is, de teljesen el is keverhetjük benne. A csokis habot töltsük egy habnyomó zsákba, majd formáljunk habcsókokat, kis halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsire. Körülbelül 30-40 perc alatt elkészülnek.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

7 955 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Habkarika

  • Tejszínes-gyümölcsös habcsók

  • Szellem habcsókok

  • Kókuszos habcsókok

  • Fekete-fehér habcsókok

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    102 kcal
  • Zsír

    3.8g
  • Szénhidrát

    12.7g
  • Fehérje

    4.6g