Fincsi fahéjas csillagok

2014-12-09
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Nincs Karácsony fahéjas csillagok nélkül. Egyik nagy kedvencem a hókifli és az isler mellett.

Ezeket szerezd be:

  • 2 nagy tojás fehérjéje
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • 200g porcukor
  • 250g őrölt mandula
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 150°C-ra és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Helyezzük a tojásfehérjét egy nagy tálba, és egy elektromos habverővel habosra dolgozzuk. Adjuk hozzá a citromlevet, és keverjük egészen keményre.

2. Lépés

Lassan adagoljuk hozzá a porcukrot. Lehetőleg ne verjük túl a habot. Tegyük félre a keverék negyedét, a diszítés során használjuk majd. Tegyük a a mandulát, a fahéjat, a gyömbért és a reszelt citromhéjat egy tálba, jöhet hozzá a tojásfehérje. Dolgozzuk el.

3. Lépés

Csomagoljuk be a tésztát, majd hűtsük legalább fél órát. A tészta egy kicsit ragadós lesz, ezért vegyünk elő egy nyújtódeszkát és szórjuk le porcukorral. Nyújtsuk ki a tésztát 0,5 cm vastagra, majd szúrjuk ki csillag alakú formával.

4. Lépés

Helyezzük a csillagokat a kibélelt tepsibe. Vegyük elő a meghagyott tojásfehérjét, oszlassuk el a  csillagok tetején, ezután tegyük 12-15 percre sütőbe. Dobozban tárolva 2 hétig is eláll.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 637 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás kakaós tea sütemény

  • Isteni madeleine

  • Csokis virágok

  • Csokis-habos sütemény eperrel

  • Darálós sütemény

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    78 kcal
  • Zsír

    5g
  • Szénhidrát

    7g
  • Fehérje

    2g
  • 0g
  • Cukor

    7g