Tejfölös perec recept
2013-09-17- Típus: Perec
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Nem készítek gyakran perecet magam sem értem, hogy miért, pedig nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik.
Ezeket szerezd be:
- 500 g liszt
- 150 ml tej
- 1 ek méz
- 150 ml víz
- 6 dkg vaj
- 1,5 dkg friss élesztő
- 2 ek tejföl
- 1,5 tk só
- 1 tojás és 1 ek tejföl a kenéshez
- 100 g reszelt sajt
1. Lépés
A tejet langyosra melegítjük a vízzel. Belekeverjük a mézet, elkeverjük és belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük, felfuttatjuk. A vajat megolvasztjuk, és a tejföllel az élesztős keverékhez dolgozzuk. Belekeverjük a szilárd összetevőket is, 10 percig dagasztjuk, 1 órát kelesztjük. Nagyon lágy, levegős tésztát kapunk.
2. Lépés
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 6-8 részre osztjuk, mindegyiket hosszú hengerré nyújtjuk ki, perecet formázunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojásos tejföllel megkenjük, sajttal megszórjuk, 20-30 percig langyos helyen újra kelesztjük.
3. Lépés
A pihenési idő leteltével előmelegített sütőben 200°C-on 20-25 perc alatt megsütjük.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 788 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
496 kcal -
Zsír
17.1g -
Szénhidrát
69.2g -
Fehérje
15.8g