Tejfölös perec recept

2013-09-17
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Nem készítek gyakran perecet magam sem értem, hogy miért, pedig nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik.

Ezeket szerezd be:

  • 500 g liszt
  • 150 ml tej
  • 1 ek méz
  • 150 ml víz
  • 6 dkg vaj
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 2 ek tejföl
  • 1,5 tk só
  • 1 tojás és 1 ek tejföl a kenéshez
  • 100 g reszelt sajt

1. Lépés

A tejet langyosra melegítjük a vízzel. Belekeverjük a mézet, elkeverjük és belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük, felfuttatjuk. A vajat megolvasztjuk, és a tejföllel az élesztős keverékhez dolgozzuk. Belekeverjük a szilárd összetevőket is, 10 percig dagasztjuk, 1 órát kelesztjük. Nagyon lágy, levegős tésztát kapunk.

2. Lépés

A megkelt tésztát lisztezett deszkán 6-8 részre osztjuk, mindegyiket hosszú hengerré nyújtjuk ki, perecet formázunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojásos tejföllel megkenjük, sajttal megszórjuk, 20-30 percig langyos helyen újra kelesztjük.

3. Lépés

A pihenési idő leteltével előmelegített sütőben 200°C-on 20-25 perc alatt megsütjük.

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 788 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Apró sajtos perecek

  • Sajtos perec recept

  • Sajtos-szezámmagos perec

  • Fűszeres perec recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    496 kcal
  • Zsír

    17.1g
  • Szénhidrát

    69.2g
  • Fehérje

    15.8g