Tejberizs mazsolával

2012-11-12
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Tejberizs, ahogyan én készítem otthon. Ennek az édességnek szintén annyi elkészítési módja van, hogy nehéz lenne felsorolni. Most a legegyszerűbbet mutatom be.

Ezeket szerezd be:

  • 35 dkg rizs
  • 4 csésze tej
  • 4 evőkanál mazsola
  • 1/4 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/4 teáskanál vanília kivonat
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál margarin

1. lépés

Helyezze a rizst, a tejet, a mazsolát, a fahéjat és a vaníliát egy kis lábasba. Pároljuk közepes lángon gyakran kevergetve, körülbelül 15-20 percig, amíg krémes állagú lesz és a rizs legtöbb tejet már felszívta.

2. lépés

Vegyük le a tűzről, majd takarjuk le fedővel. Engedjük, hogy a maradék folyadékot is felszívja (kb. 15 percig hagyjuk állni). Utána keverjük hozzá a mézet és a vajat, majd szedjük tányérokra és szórjuk meg fahéjjal vagy kakaóval a tetejét.

 

Fogás: Hozzávalók: , , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2,314 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vanília pudingos tejberizs recept

  • Thai kókuszos rizs

  • Mascarpones-karamellás tejberizs

  • Tejberizs rumos almával

  • Török rizs puding

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    368,2 kcal
  • Zsír

    8,9 g
  • Szénhidrát

    67,1 g
  • Fehérje

    6,8 g