Tejberizs mazsolával
2012-11-12- Típus: Tejberizs
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
Tejberizs, ahogyan én készítem otthon. Ennek az édességnek szintén annyi elkészítési módja van, hogy nehéz lenne felsorolni. Most a legegyszerűbbet mutatom be.
Ezeket szerezd be:
- 35 dkg rizs
- 4 csésze tej
- 4 evőkanál mazsola
- 1/4 teáskanál őrölt fahéj
- 1/4 teáskanál vanília kivonat
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál margarin
1. lépés
Helyezze a rizst, a tejet, a mazsolát, a fahéjat és a vaníliát egy kis lábasba. Pároljuk közepes lángon gyakran kevergetve, körülbelül 15-20 percig, amíg krémes állagú lesz és a rizs legtöbb tejet már felszívta.
2. lépés
Vegyük le a tűzről, majd takarjuk le fedővel. Engedjük, hogy a maradék folyadékot is felszívja (kb. 15 percig hagyjuk állni). Utána keverjük hozzá a mézet és a vajat, majd szedjük tányérokra és szórjuk meg fahéjjal vagy kakaóval a tetejét.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 898 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
368,2 kcal -
Zsír
8,9 g -
Szénhidrát
67,1 g -
Fehérje
6,8 g