Tavaszi csirke

2012-07-16
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Egy kis pipihúsi következik zöldségekkel, tejföllel és sajttal. Tegnap ebédre készítettük, mára minden elfogyott.

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg Csirke
  • 10 dkg Újburgonya
  • 1 db Paprika
  • 1 db Paradicsom
  • 1 db Sárgarépa
  • Fél Karalábé
  • 2 szál Zöldhagyma
  • 1 db Tejföl
  • Petrezselyem zöldje
  • Füstölt sajt

A hozzávalókat előkészítjük. A csirkét megmossuk és tetszés szerint felvágjuk, feldaraboljuk. A paprikát, paradicsomot és a megpucolt újburgonyát felszeleteljük. Az utóbbiakat vékonyra próbáljuk vágni.

1. lépés

Előveszünk egy tepsit vagy egy hőálló tálat, amit vajjal alaposan kikenünk. Legalulra terítjük a krumpliszeleteket, amit megsózunk, majd erre jön a hagyma és végül a csirke.

2. lépés

Ha ezzel is végeztünk, akkor az egészet beterítjük a zöldségekkel, tejföllel megkenjük a tetejét, majd petrezselyemmel és végül reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben megsütjük.

Nálam már egyszer előfordult, hogy a krumpli a sütés ellenére kemény lett (vastagra vágtam), ezért ha olyan a kedvem, akkor még tepsizés előtt vízben félig megfőzöm, szeletekre vágom és úgy teszem a tál aljába. Ha esetleg van tippetek az ilyenekre, akkor legyetek oly kedvesek, hogy megosztjátok. :)

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

5,826 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Aranykeszeg sóban sütve

  • Tonhallal töltött paprika sajttal

  • Paprikás tengeri hal

  • Sült citromos pisztráng

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    589 kcal
  • Összes Zsír

    38,1 g
  • Koleszterin

    150 mg
  • Szénhidrát

    23,2 g
  • Cukor

    6,2 g
  • Fehérje

    40 g