Tavaszi csirke
2012-07-16- Típus: Csőben sült húsok, Fehérje nap
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
Egy kis pipihúsi következik zöldségekkel, tejföllel és sajttal. Tegnap ebédre készítettük, mára minden elfogyott.
Ezeket szerezd be:
- 15 dkg Csirke
- 10 dkg Újburgonya
- 1 db Paprika
- 1 db Paradicsom
- 1 db Sárgarépa
- Fél Karalábé
- 2 szál Zöldhagyma
- 1 db Tejföl
- Petrezselyem zöldje
- Füstölt sajt
A hozzávalókat előkészítjük. A csirkét megmossuk és tetszés szerint felvágjuk, feldaraboljuk. A paprikát, paradicsomot és a megpucolt újburgonyát felszeleteljük. Az utóbbiakat vékonyra próbáljuk vágni.
1. lépés
Előveszünk egy tepsit vagy egy hőálló tálat, amit vajjal alaposan kikenünk. Legalulra terítjük a krumpliszeleteket, amit megsózunk, majd erre jön a hagyma és végül a csirke.
2. lépés
Ha ezzel is végeztünk, akkor az egészet beterítjük a zöldségekkel, tejföllel megkenjük a tetejét, majd petrezselyemmel és végül reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben megsütjük.
Nálam már egyszer előfordult, hogy a krumpli a sütés ellenére kemény lett (vastagra vágtam), ezért ha olyan a kedvem, akkor még tepsizés előtt vízben félig megfőzöm, szeletekre vágom és úgy teszem a tál aljába. Ha esetleg van tippetek az ilyenekre, akkor legyetek oly kedvesek, hogy megosztjátok. :)
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
10 207 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
589 kcal -
Összes Zsír
38,1 g -
Koleszterin
150 mg -
Szénhidrát
23,2 g -
Cukor
6,2 g -
Fehérje
40 g