Csokoládé darás palacsinta
2012-06-22- Típus: Palacsinta
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Nincs is jobb, mint egy csokoládébogyókkal teli amerikai palacsinta. Aki még nem kóstolta az amerikai féle palacsintát, akkor az nagyon gyorsan pótolja be.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg liszt
- 2 evőkanál barna cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/4 teáskanál só
- 1 nagy tojás
- 1,5 csésze tej
- 3 evőkanál olaj
- csokoládé reszelék
1. Lépés
Egy közepes méretű tálban habverővel keverjük el a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban habverővel dolgozzuk össze a tojást, a tejet és az olajat. Keverjük hozzá a száraz hozzávalókat és keverjük addig, amíg egyenletes, félfolyós tésztát kapunk. A tészta elég sűrű lesz, de ha úgy tűnik, egy kicsit túl vastag az ízlésünknek, akkor keverjünk hozzá pár evőkanál tejet.
2. Lépés
Hevítsünk fel egy nagy serpenyőben olajat és tegyünk a serpenyő közepére egy adag palacsintatésztát. Hagyjuk hogy szétfolyjon, de nem kell elegyengetni, az a lényeg, hogy a serpenyő közepén legyen. Ekkor szórjuk meg darabokra tört csokival vagy tortareszelékkel. Süssük közepes lángon kb. 1-2 percig, amíg az élek elkezdenek göndörödni. Egy spatula segítségével fordítsuk meg és süssük 1 percig a másik oldalát.
Tipp: Tálaljuk extra csokisziruppal vagy juharsziruppal.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 375 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
591 kcal -
Összes zsír
25,6 g -
Szénhidrát
76,8 g -
Fehérje
13,5 g