Csokoládé darás palacsinta

2012-06-22
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Nincs is jobb, mint egy csokoládébogyókkal teli amerikai palacsinta. Aki még nem kóstolta az amerikai féle palacsintát, akkor az nagyon gyorsan pótolja be.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg liszt
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só
  • 1 nagy tojás
  • 1,5 csésze tej
  • 3 evőkanál olaj
  • csokoládé reszelék

1. Lépés

Egy közepes méretű tálban habverővel keverjük el a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban habverővel dolgozzuk össze a tojást, a tejet és az olajat. Keverjük hozzá a száraz hozzávalókat és keverjük addig, amíg egyenletes, félfolyós tésztát kapunk. A tészta elég sűrű lesz, de ha úgy tűnik, egy kicsit túl vastag az ízlésünknek, akkor keverjünk hozzá pár evőkanál tejet.

2. Lépés

Hevítsünk fel egy nagy serpenyőben olajat és tegyünk a serpenyő közepére egy adag palacsintatésztát. Hagyjuk hogy szétfolyjon, de nem kell elegyengetni, az a lényeg, hogy a serpenyő közepén legyen. Ekkor szórjuk meg darabokra tört csokival vagy tortareszelékkel. Süssük közepes lángon kb. 1-2 percig, amíg az élek elkezdenek göndörödni. Egy spatula segítségével fordítsuk meg és süssük 1 percig a másik oldalát.

 

Tipp: Tálaljuk extra csokisziruppal vagy juharsziruppal.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5 375 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Nutellás-mézes palacsinta

  • Ananászos és banános palacsinta

  • Fahéjas palacsinta mogyoróvajjal, banánnal és eperrel

  • Túrós-tejfölös palacsinta mazsolával és narancshéjjal

  • Zabpelyhes palacsinta karamellizált almával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    591 kcal
  • Összes zsír

    25,6 g
  • Szénhidrát

    76,8 g
  • Fehérje

    13,5 g