Narancsos torta recept
2012-11-17- Típus: Gyümölcstorta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 55 perc
A következő torta recept igazán egyszerű, amit gyorsan elkészíthetünk a családnak. Nagyon finom illata van, Karácsonyra ideális sütemény.
Ezeket szerezd be:
- 1 csésze sótlan vaj
- 1 csésze kristálycukor
- 4 tojás
- 1,5 tk reszelt narancshéjat
- 2 csésze liszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 tk só
- 7 evőkanál frissen facsart narancslé
- Mázhoz:
- 2 csésze porcukor
- 3 evőkanál frissen facsart narancslé
- 1 narancs reszelt héja
1. lépés
Melegítsük fel a sütőt 180°C-ra, vastagon kenjük ki vajjal egy tetszőleges tortaformát, majd helyezzünk bele egy sütőpapírt.
2. lépés
Keverjük krémes állagúra a vajat és a cukrot. Adjuk hozzá a tojásokat egyenként, majd hozzáadjuk a narancsok lereszelt héját. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a sót egyszerre, és megkeverjük jól, majd lassan hozzáadjuk a narancslevet.
3. lépés
Öntsük a tésztát az előkészített tortaformába, és süssük 35-40 percig – vagy amíg finom illatos lesz. Ellenőrizzük tűpróbával. Hagyjuk a tortát kihűlni 15-20 percig egy rácson. Ezután fordítsuk egy tányérra, vegyük le a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt ráöntenénk a mázat.
4. lépés
A mázhoz keverjük el a narancslevet a reszelt héjjal és a porcukorral szép simára, majd öntsük egyenletesen a torta tetejére. A tetejét díszítsük narancs szeletekkel, vagy reszelékkel, de megszórhatjuk fahéjjal is.
Várjunk még 10 percet, utána szeletelhetjük.
Értékelések
(3 / 5)
4 személy értékelt
12 269 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
764 kcal -
Zsír
34.1g -
Szénhidrát
109.2g -
Fehérje
8.5g