Sült citromos pisztráng

2013-08-06
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Bár nem vagyunk egy nagyon halas család, de a pisztrángot mindenki szereti nálunk. Most egy kis citromos beütéssel készítettük el.

Ezeket szerezd be:

  • 4 db kisebb Pisztráng
  • 3 dkg Vaj
  • 1 db Citrom
  • Bors

1. lépés

A pisztrángokat megtisztítjuk, belsejét kivesszük, ízlés szerint a farkát fejét eltávolítjuk vagy meghagyjuk.

2. lépés

A megtisztított halakat sóval és borssal befűszerezzük, majd előmelegített tepsiben vajon pirosra sütjük. Amikor kész van citrommal enyhén átlocsoljuk.

TIPP: Petrezselymes krumplit ajánlok mellé és citromszeletekkel díszítsük.

Fogás: Hozzávalók: , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,184 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Pisztráng kapor mártással

  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Brokkolis garnélarák

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    534 kcal
  • Összes Zsír

    246 kcal
  • Koleszterin

    201 mg
  • Szénhidrát

    1,7 g
  • Fehérje

    66,8 g