Szilvával töltött sertés

2012-04-21
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Pikáns és édeskés ízű sertés recept. Karácsonyi menü elengedhetetlen része!

Ezeket szerezd be:

  • 60-80 dkg sertés karaj
  • 25 dkg juhtúró
  • 3 póréhagyma
  • 5 dkg szilva
  • só, bors, pirospaprika
  • fahéj + cukor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem

Recept elkészítése

1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Magozzuk ki a szilvákat (ha még nem lenne) vágjuk félbe, majd helyezzük őket a vörösborba legalább fél órára ázni. Mikor az idő letelt forgassuk meg őket fahéjas cukorban. Vegyük elő egy kis keverőtálat, egy villával törjük fel benne a juhtúrót, keverjük bele a szeletekre vágott póréhagymát (a zöld részét is), a fokhagymát, a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, tegyünk bele pirospaprikát. Végül keverjük bele a félbevágott szilvákat.

2. Vegyük elő a sertés karajunkat, nyissuk szét és helyezzük bele a szilvás-túrós keveréket, majd jól borsozzuk és sózzuk meg a húst. Tekerjük fel, rögzíthetjük hústűvel vagy zsineggel is átköthetjük.

3. Tegyük egy kivajazott tepsibe, mellé tehetünk zöldségeket is párolni, majd süssük 35 percig.

Tört krumplival vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.

 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3,576 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Aszalt szilvával töltött csirkemell Marcsitól

  • Rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel töltött sertéskaraj

  • Sonkával-sajttal-paprikával töltött és baconba tekert csirkemell

  • Baconba tekert csirkemáj hagymás krumplipürével

  • Sajtos sonkás göngyölt csirkemell sajtmártással