Kolbászleves recept
2012-04-28- Típus: Húslevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Disznóvágásból nem maradt más csak kolbász? Nem kell magába enni, készíthetünk belőle levest is.
Ezeket szerezd be:
- 80 dkg kolbász
- 4 nagy sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 4 krumpli
- 1 karalábé
- 1 zeller
- 1 kelkáposzta
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- (húsleves kocka)
Recept elkészítése
1. A kolbászokat karikára vágjuk. A sárgarépát, a fehérrépát, a karalábét, a zellert, a kelkáposztát szintén szeletekre vágjuk. A krumplit héj nélkül félbevágjuk.
2. 1 liter vizet felteszünk főni, majd beletesszük a a kolbászokat és a zöldségeket. A hagymát megtisztítjuk és egészben a leveshez tesszük. Meghámozzuk a fokhagymákat, egészben mehet a levesbe.
3. A levest legalább 1 órán keresztül főzzük lassú lángon. Szánk íze szerint sóval, borssal vagy leveskockával fűszerezzük.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
7 118 megtekintés