Kolbászleves recept

2012-04-28
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Disznóvágásból nem maradt más csak kolbász? Nem kell magába enni, készíthetünk belőle levest is.

Ezeket szerezd be:

  • 80 dkg kolbász
  • 4 nagy sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 4 krumpli
  • 1 karalábé
  • 1 zeller
  • 1 kelkáposzta
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • (húsleves kocka)

Recept elkészítése

1. A kolbászokat karikára vágjuk. A sárgarépát, a fehérrépát, a karalábét, a zellert, a kelkáposztát szintén szeletekre vágjuk. A krumplit héj nélkül félbevágjuk.

2. 1 liter vizet felteszünk főni, majd beletesszük a a kolbászokat és a zöldségeket. A hagymát megtisztítjuk és egészben a leveshez tesszük. Meghámozzuk a fokhagymákat, egészben mehet a levesbe.

3. A levest legalább 1 órán keresztül főzzük lassú lángon. Szánk íze szerint sóval, borssal vagy leveskockával fűszerezzük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 521 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csontleves húsos csontból és velőscsontból sok zöldséggel

  • Csirkeaprólék leves krumpligombóccal

  • Húsleves kacsafarhátból metélttésztával

  • Húsleves kacsafarhátból és nyakból grízgaluskával

  • Fehérboros fácánleves gazdagon