Sült tejszínes makaróni recept

2012-06-17
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A családom imádja a makarónit, a spagettit és minden más hasonló olasz ételt. Egyszerűen nincs jobb, mint a tésztát belemártani jó szaftos, húsos szószba és felszürcsölni. Ez a változat hasonlít hozzá, azonban még is egy kicsit mást, hiszen az alapja nem paradicsomos.

Ezeket szerezd be:

  • 500 g makaróni tészta
  • 200 g füstölt sonka, kockára vágva
  • 100 g vékonyra szeletelt póréhagyma
  • 5 tojás
  • 500 ml tejszín
  • 20 dkg reszelt sajt
  • só, bors

1. Lépés

Forraljuk a makaróni tésztát, amíg teljesen puha nem lesz. Keverjük össze a tojást, a tejszínt, a sajtot és fűszereket egy tálban. Adjuk hozzá a tésztához a sonkát és póréhagymát egy sütőedénybe, majd öntsük rá a tojásos keveréket.

Tegyük sütőbe és süssük 200 ° C-on 20-25 percig.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

4 545 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejszínes fehérboros gombás-sonkás rigate

  • Sült tejfölös tészta

  • Tejszínes-gombás csirkemelles spagetti medvehagymával

  • Garnélarákos tejszínes spagetti

  • Csirkés-spenótos rakott penne

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    527 kcal
  • Összes zsír

    14,8 g
  • Szénhidrát

    68,9 g
  • Fehérje

    27,9 g