Sült tejszínes makaróni recept
2012-06-17- Típus: Rakott tészták, Tejszínes tészták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
A családom imádja a makarónit, a spagettit és minden más hasonló olasz ételt. Egyszerűen nincs jobb, mint a tésztát belemártani jó szaftos, húsos szószba és felszürcsölni. Ez a változat hasonlít hozzá, azonban még is egy kicsit mást, hiszen az alapja nem paradicsomos.
Ezeket szerezd be:
- 500 g makaróni tészta
- 200 g füstölt sonka, kockára vágva
- 100 g vékonyra szeletelt póréhagyma
- 5 tojás
- 500 ml tejszín
- 20 dkg reszelt sajt
- só, bors
1. Lépés
Forraljuk a makaróni tésztát, amíg teljesen puha nem lesz. Keverjük össze a tojást, a tejszínt, a sajtot és fűszereket egy tálban. Adjuk hozzá a tésztához a sonkát és póréhagymát egy sütőedénybe, majd öntsük rá a tojásos keveréket.
Tegyük sütőbe és süssük 200 ° C-on 20-25 percig.
Értékelések
(4 / 5)
6 személy értékelt
6 507 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
527 kcal -
Összes zsír
14,8 g -
Szénhidrát
68,9 g -
Fehérje
27,9 g