Spenótsaláta rokforttal és bruschettával

2015-06-09
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 5 perc

Finom, gyors, egészséges, s nem kell főzni.

Ezeket szerezd be:

  • 10 dkg spenót
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csiperkegomba
  • 2 dkg kéksajt
  • 1-2 evőkanál dió
  • 1-2 evőkanál mogyoró
  • 1-2 teáskanál tökmag
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • almaecet (ízlés szerint)
  • olívaolaj (extraszűz)
  • 4 szelet kenyér (toast)
  • 1 gerezd fokhagyma

1. Lépés

A spenót levelek szárát levágom, majd alaposan megmosom, s egy tányérra halmozom.

2. Lépés

A gombát felszeletelem. A nyolcadolt paradicsomot, a gombát, s a magvakat rárakom. Megszórom sóval, borssal, locsolok rá almaecetet, olívaolajat, morzsolok rá kéksajtot.

3. Lépés

A kenyeret megpirítom, bedörzsölöm fokhagymával, meglocsolom olívaolajjal. A megmaradt fokhagymát rávágom a salátára.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 119 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spenótos saláta zöldspárgával és eperrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    206 kcal
  • Zsír

    13,7 g
  • Koleszterin

    8 mg
  • Szénhidrát

    15,3 g
  • Cukor

    2,3 g
  • Fehérje

    8,2 g