Spárgás-sonkás panini
2012-07-24- Hány főre: 1
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 30 perc
Olvasztott sajt, spárga, fokhagymás majonézzel töltött panini. Mi lehet jobb az ebéd vagy uzsonna időben?
Ezeket szerezd be:
- 3-4 szál spárga
- 1 evőkanál majonéz
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1-2 szelet sonka
- 1 szelet sajt (mozzarella vagy trappista)
- 1 marék rukkola vagy vegyes saláta
- 1 baquette vagy zsömle
- olívaolaj
1. Lépés
Vágjuk ketté a zsömlénket, vagy a kenyerünket és kicsit pirítsuk meg a sütőnkben, csak annyira, hogy ropogós legyen. Enyhén spricceljük le a spárgákat olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Amikor a grill vagy a sütő elég forró, süssük meg a spárgákat kb. 3-4 per alatt puhára vagy ropogósra. Tegyük félre.
2. Lépés
Keverjük össze a majonézt és a fokhagymát egy kis tálban. Nyissuk szét a kenyerünket / baquette-et. Fektessük bele a sajtot, a sonkát, a rukkolát/salátát és a spárgát és kenjük meg a majonézzel. Tegyük vissza még pár pillanatra a sütőbe a szendvicset, ameddig a sajt megolvad.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 082 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
337,2 kcal -
Zsír
9,2 g -
Szénhidrát
45,9 g -
Fehérje
Fehérje