Spárgás-sonkás panini

2012-07-24
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Olvasztott sajt, spárga, fokhagymás majonézzel töltött panini. Mi lehet jobb az ebéd vagy uzsonna időben?

Ezeket szerezd be:

  • 3-4 szál spárga
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1-2 szelet sonka
  • 1 szelet sajt (mozzarella vagy trappista)
  • 1 marék rukkola vagy vegyes saláta
  • 1 baquette vagy zsömle
  • olívaolaj

1. Lépés

Vágjuk ketté a zsömlénket, vagy a kenyerünket és kicsit pirítsuk meg a sütőnkben, csak annyira, hogy ropogós legyen. Enyhén spricceljük le a spárgákat olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Amikor a  grill vagy a sütő elég forró, süssük meg a spárgákat kb. 3-4 per alatt puhára vagy ropogósra. Tegyük félre.

2. Lépés

Keverjük össze a majonézt és a fokhagymát egy kis tálban. Nyissuk szét a kenyerünket / baquette-et. Fektessük bele a sajtot, a sonkát, a rukkolát/salátát és a spárgát és kenjük meg a majonézzel. Tegyük vissza még pár pillanatra a sütőbe a szendvicset, ameddig a sajt megolvad.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 540 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fincsi Focaccia recept

  • Kaviáros tojás medvehagymával

  • Túrós puliszka

  • Katicabogaras szendvics

  • Rakott kenyér

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    337,2 kcal
  • Zsír

    9,2 g
  • Szénhidrát

    45,9 g
  • Fehérje

    Fehérje