Sonkával és borsóval töltött burgonya

2012-06-23
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Ennél a receptnél nem kell ragaszkodnunk a borsóhoz, használhatunk más idény zöldséget vagy akár gyümölcsöt, így többet tudunk spórolni is.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg sonka
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál majoránna
  • 0,5 evőkanál oregánó
  • 1 pohár tejföl
  • 4 tojás
  • 1 konzerves borsó
  • só, bors

1. lépés

Tisztítsuk meg a burgonyát, majd héjával együtt enyhén sós vízben főzzük meg. A konzerves borsó tartósítószeres levét öntsük le és keverjük el 2 evőkanál sajttal, a szeletekre vágott sonkával.

2. lépés

Tegyünk hozzá még egy kis petrezselymet, oregánót, majoránnát, ízlés szerint sót és borsot. Vágjuk félbe a burgonyákat és egy kanál segítségével vájjuk ki a közepét. Töltsük meg a borsós keverékkel és fektessük őket vajjal kikent sütőtálba.

3. lépés

Verjük fel a tojásokat, keverjük bele a tejfölt, a többi sajtot és öntsük a burgonyákra. 200°C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Tálaláskor a tetejére szórhatunk még fűszereket, erős paprikát.

 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(1 / 5)

1 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

6 176 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Chilis túrókrémmel töltött paprika és paradicsom

  • Túrókrémmel töltött paprika és paradicsom bruschettával

  • Töltött krumpli, paradicsom és paprika brokkolival

  • Sertésmájkrémmel és ordasajttal töltött gombafejek

  • Chilis-medvehagymás vajkrémmel töltött paprika baconbe

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    531 kcal
  • Összes Zsír

    33,6 g
  • Szénhidrát

    31,2 g
  • Fehérje

    27,6 g