Sonkával és borsóval töltött burgonya
2012-06-23- Típus: Töltött zöldségek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 55 perc
Ennél a receptnél nem kell ragaszkodnunk a borsóhoz, használhatunk más idény zöldséget vagy akár gyümölcsöt, így többet tudunk spórolni is.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg burgonya
- 5 dkg vaj
- 15 dkg reszelt sajt
- 15 dkg sonka
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál majoránna
- 0,5 evőkanál oregánó
- 1 pohár tejföl
- 4 tojás
- 1 konzerves borsó
- só, bors
1. lépés
Tisztítsuk meg a burgonyát, majd héjával együtt enyhén sós vízben főzzük meg. A konzerves borsó tartósítószeres levét öntsük le és keverjük el 2 evőkanál sajttal, a szeletekre vágott sonkával.
2. lépés
Tegyünk hozzá még egy kis petrezselymet, oregánót, majoránnát, ízlés szerint sót és borsot. Vágjuk félbe a burgonyákat és egy kanál segítségével vájjuk ki a közepét. Töltsük meg a borsós keverékkel és fektessük őket vajjal kikent sütőtálba.
3. lépés
Verjük fel a tojásokat, keverjük bele a tejfölt, a többi sajtot és öntsük a burgonyákra. 200°C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Tálaláskor a tetejére szórhatunk még fűszereket, erős paprikát.
Értékelések
(1 / 5)
1 személy értékelt
6 176 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
531 kcal -
Összes Zsír
33,6 g -
Szénhidrát
31,2 g -
Fehérje
27,6 g