Sonkás krumplileves

2012-08-29
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Néhány egyszerű összetevő egy nagyszerű leves receptben. Tejjel, sonkával, krumplival és sok zöldséggel.

Ezeket szerezd be:

  • 6 nagy burgonya
  • 1 szeletelt hagyma
  • 1 zeller, kockára vágott
  • 1 sárgarépa, reszelt
  • 1 fehér répa
  • 2 csésze csirkealaplé (nem a zsíros fajtából)
  • 250 ml víz
  • 1 babérlevél
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csésze tej
  • 1/3 csésze sima joghurt
  • 1 evőkanál apróra vágott snidling
  • 1 csésze reszelt sajt
  • 1 csésze kockára vágott sonka, pirítva
  • 1 tk őrölt kömény
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzott
  • só, bors ízlés szerint

1. lépés

Egy körülbelül 6 literes lábasba tegyük a kis kockákra összevágott krumplit, hagymát, a zellert, a sárgarépát, a húslevest, a vizet, a babérlevelet, 1/2 teáskanál sóval és 1/4 teáskanál borssal, köménnyel, fokhagymával. Fedjük le fedővel, és főzzük nagy lángon kb. 30-40 percet, ameddig a krumpli megpuhul.

2. lépés

Távolítsuk el a babérlevelet. Néhány burgonyát nyomkodjunk össze, hogy a leves kicsit besűrűsödjön. Keverjük össze a lisztet a tejjel és keverjük bele a lábasba. Fedjük le fedővel, és főzzük alacsony lángon 15 percig, vagy amíg bugyogni kezd a széle.

3. lépés

Közben egy kis tálban keverjük össze a joghurtot és snidlinget, a leveshez keverjük hozzá a sajtot és a pirított sonkát. Vegyük le a tűzről a levest, szedjuk tányérokba, majd tegyünk mindegyik közepébe egy kanállal a joghurtos-snidlinges keverékből.

 

fotó: foodwishes

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 951 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros-tejfölös krumplileves zöldségesen lecsókolbásszal

  • Tárkonyos krumplileves kolbásszal

  • Tejfölös krumplileves füstölt kolbásszal

  • Magyaros krumplileves

  • Béresleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    279 kcal
  • Fehérje

    16 g
  • Szénhidrát

    34 g
  • Zsír

    9 g