Sonkás krumplileves
2012-08-29- Típus: Krumplileves receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 60 perc
Néhány egyszerű összetevő egy nagyszerű leves receptben. Tejjel, sonkával, krumplival és sok zöldséggel.
Ezeket szerezd be:
- 6 nagy burgonya
- 1 szeletelt hagyma
- 1 zeller, kockára vágott
- 1 sárgarépa, reszelt
- 1 fehér répa
- 2 csésze csirkealaplé (nem a zsíros fajtából)
- 250 ml víz
- 1 babérlevél
- 1 evőkanál liszt
- 1 csésze tej
- 1/3 csésze sima joghurt
- 1 evőkanál apróra vágott snidling
- 1 csésze reszelt sajt
- 1 csésze kockára vágott sonka, pirítva
- 1 tk őrölt kömény
- 2 gerezd fokhagyma, zúzott
- só, bors ízlés szerint
1. lépés
Egy körülbelül 6 literes lábasba tegyük a kis kockákra összevágott krumplit, hagymát, a zellert, a sárgarépát, a húslevest, a vizet, a babérlevelet, 1/2 teáskanál sóval és 1/4 teáskanál borssal, köménnyel, fokhagymával. Fedjük le fedővel, és főzzük nagy lángon kb. 30-40 percet, ameddig a krumpli megpuhul.
2. lépés
Távolítsuk el a babérlevelet. Néhány burgonyát nyomkodjunk össze, hogy a leves kicsit besűrűsödjön. Keverjük össze a lisztet a tejjel és keverjük bele a lábasba. Fedjük le fedővel, és főzzük alacsony lángon 15 percig, vagy amíg bugyogni kezd a széle.
3. lépés
Közben egy kis tálban keverjük össze a joghurtot és snidlinget, a leveshez keverjük hozzá a sajtot és a pirított sonkát. Vegyük le a tűzről a levest, szedjuk tányérokba, majd tegyünk mindegyik közepébe egy kanállal a joghurtos-snidlinges keverékből.
fotó: foodwishes
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 951 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
279 kcal -
Fehérje
16 g -
Szénhidrát
34 g -
Zsír
9 g