Gluténmentes epertorta recept

2014-06-19
  • Hány főre: 7
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A gluténmentes változat piskótája szinte mindig ilyen magas lesz. Eper helyett használhatunk málnát, barackot vagy ribizlit is.

Ezeket szerezd be:

  • 5 db tojás
  • 10 evőkanál víz
  • 10 evőkanál liszt (Mantler)
  • 10 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 40 dkg eper
  • 6 dl tejszín
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 db zselatin fix

1. Lépés

A piskóta elkészítése: 5 tojásfehérjét felverünk 10 kanál hideg vízzel, majd 10 kanál cukorral kemény habbá verjük. Fokozatosan beletesszük a 10 kanál lisztet és az 5 db tojás sárgáját, valamint a sütőport.

2. Lépés

26 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük, először magas hőfokon sütjük (200 fokon), majd 5 perc múlva 160 fokra kapcsoljuk. A teljes sütési idő 60 perc.

3. Lépés

A krém elkészítése: az epret leturmixoljuk, majd leszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele a krémbe. A tejszínt keményre verjük, hozzáadjuk a cukrot, az epres masszát, majd a zselatin fixet.

4. Lépés

Kis időre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. A piskótát három részre vágjuk és megtöltjük a krémmel, majd a tetejére díszítésként pár szem epret teszünk.

 

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(4.6 / 5)

4.6 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

6 394 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Erdei gyümölcsös-tejszínes csokitorta

  • Szilvás túrótorta

  • Málnás-mandulás torta

  • Málnás-csokis mousse torta

  • Angol almatorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    256 kcal
  • Zsír

    7.3g
  • Szénhidrát

    41.7g
  • Fehérje

    8.5g
  • Koleszterin

    130mg
  • Cukor

    30.2g