Gluténmentes epertorta recept
2014-06-19- Típus: Gyümölcstorta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 7
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 60 perc
A gluténmentes változat piskótája szinte mindig ilyen magas lesz. Eper helyett használhatunk málnát, barackot vagy ribizlit is.
Ezeket szerezd be:
- 5 db tojás
- 10 evőkanál víz
- 10 evőkanál liszt (Mantler)
- 10 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- A krémhez:
- 40 dkg eper
- 6 dl tejszín
- 5 evőkanál cukor
- 2 db zselatin fix
1. Lépés
A piskóta elkészítése: 5 tojásfehérjét felverünk 10 kanál hideg vízzel, majd 10 kanál cukorral kemény habbá verjük. Fokozatosan beletesszük a 10 kanál lisztet és az 5 db tojás sárgáját, valamint a sütőport.
2. Lépés
26 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük, először magas hőfokon sütjük (200 fokon), majd 5 perc múlva 160 fokra kapcsoljuk. A teljes sütési idő 60 perc.
3. Lépés
A krém elkészítése: az epret leturmixoljuk, majd leszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele a krémbe. A tejszínt keményre verjük, hozzáadjuk a cukrot, az epres masszát, majd a zselatin fixet.
4. Lépés
Kis időre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. A piskótát három részre vágjuk és megtöltjük a krémmel, majd a tetejére díszítésként pár szem epret teszünk.
Értékelések
(4.6 / 5)
5 személy értékelt
6 394 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
256 kcal -
Zsír
7.3g -
Szénhidrát
41.7g -
Fehérje
8.5g -
Koleszterin
130mg -
Cukor
30.2g