Savanyú burgonyafőzelék

2012-10-22
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Nem tudom, hogy már mondtam-e már, de a testvérem kedvence a krumplifőzelék. Ö ezzel az elkészítéssel szereti a legjobban.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg Krumpli
  • 2 evőkanál Olaj
  • 2 dkg Liszt
  • 1 db Vöröshagyma
  • 1 db Babérlevél
  • Ecet
  • Cukor
  • Bors

1. lépés

A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk. Beletesszük egy edénybe és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Babérlevéllel és sóval fűszerezzük, majd a krumplit puhára főzzük.

2. lépés

Egy másik edényben lisztből és olajból elkészítjük a világos rántást. Hozzákeverjük az apróra vágott vöröshagymát is, majd ezt a hagymás-világos rántást hozzáadjuk a puha krumplihoz.

3. lépés

Ha szépen elkezd sűrűsödni, cukorral, borssal és ecettel ízesítjük a szánk íze szerint.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

6 790 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Töltött cukkini

  • Fokhagymás burgonya

  • Paradicsomos zöldborsófőzelék

  • Tepsis karalábé

  • Töltött vöröshagyma

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    310 kcal
  • Összes Zsír

    14 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    42,7 g
  • Cukor

    5,6 g
  • Fehérje

    4,9 g