Savanyú burgonyafőzelék
2012-10-22- Típus: Keményítő nap, Krumplifőzelékek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 55 perc
Nem tudom, hogy már mondtam-e már, de a testvérem kedvence a krumplifőzelék. Ö ezzel az elkészítéssel szereti a legjobban.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg Krumpli
- 2 evőkanál Olaj
- 2 dkg Liszt
- 1 db Vöröshagyma
- 1 db Babérlevél
- Ecet
- Cukor
- Bors
- Só
1. lépés
A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk. Beletesszük egy edénybe és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Babérlevéllel és sóval fűszerezzük, majd a krumplit puhára főzzük.
2. lépés
Egy másik edényben lisztből és olajból elkészítjük a világos rántást. Hozzákeverjük az apróra vágott vöröshagymát is, majd ezt a hagymás-világos rántást hozzáadjuk a puha krumplihoz.
3. lépés
Ha szépen elkezd sűrűsödni, cukorral, borssal és ecettel ízesítjük a szánk íze szerint.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
6 790 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
310 kcal -
Összes Zsír
14 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
42,7 g -
Cukor
5,6 g -
Fehérje
4,9 g