Sárgadinnye saláta rákollóval és paradicsomos kagylóval

2014-09-22
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Ez egy szemet-szájat gyönyörködtető saláta, egy csodálatos íz és színkavalkád.

Ezeket szerezd be:

  • 0.5 db sárgadinnye
  • 150 g surimi
  • 2 evőkanál kagyló (paradicsomszószos)
  • 150 g mozzarella
  • 10 db fekete olívabogyó (magnélküli)
  • 10 db zöld olívabogyó (chilivel töltött)
  • 10 levél saláta
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 0.5 db citrom
  • 5 cl vodka

1. Lépés

A saláta leveleket egy tálra körberakom. A lehűtött dinnyét félbevágom, a magjait eltávolítom, a húsát cseresznyemagozóval kikanalazom, a dinnyehéjat a tálra helyezem.

2. Lépés

Felváltva pakolok bele dinnyegolyókat, mozzarellát és olívabogyókat, a tetejére pedig kagylót és surimit. Közben fűszerezem. A dinnye köré is teszek egy keveset.

3. Lépés

Facsarok rá citromlevet, locsolok rá a surimi olajából, s a dinnyébe öntöm a lehűtött vodkát.

4. Lépés

Beteszem a hűtőbe 1-2 órára, míg az ízek összeérnek.

Tipp: Pirított toast kenyeret ajánlok mellé.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 108 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mediterrán dinnyesaláta kagylóval és rákkal

  • Saláta parmezánkosárban fűszeres túróval

  • Saláta rákkal és avokádóval

  • Fetasajtos saláta karamellizált flambírozott körtével

  • Sárgadinnye rákkal és kagylóval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    903 kcal
  • Zsír

    38,2 g
  • Koleszterin

    125 mg
  • Szénhidrát

    49 g
  • Cukor

    19,1 g
  • Fehérje

    70,1 g