Túrós mini pogácsa

2014-01-14
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Egyszerű, nagyon finom, és ami a lényeg, nem szárad ki, ha véletlenül másnapra is marad belőle.

Ezeket szerezd be:

  • 20 deka túró
  • 20 deka liszt
  • 1 teáskanál citrom leve
  • 2 deka élesztő
  • 20 deka margarin
  • 1 tejföl

1. Lépés

A tészta hozzávalóit összegyúrom. Az élesztőt nem kell keleszteni csak a lisztbe bele kell morzsolni.
Amikor összegyúrtam a tésztát, ujjnyi vastagra kinyújtom, és duplán behajtom.

2. Lépés

Fél órát pihentetem. Pihentetés után újra duplán hajtogatom, és ismét fél órát pihentetem. Ujjnyi vastagra kinyújtom, a tetejét bevagdosom és pogácsaszaggatóval kiszúrom.
A pogácsák tetejét tejföllel lekenem, és 190 fokon 25-30 perc alatt szép pirosra megsütöm.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

2,601 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sajtos-tejfölös pogácsa

  • Kétmagvas pogácsa

  • Kelesztés nélküli pogácsa

  • Kolbászos-túrós pogácsa

  • Sajtos-sonkás pogácsa

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    442 kcal
  • Zsír

    32.7g
  • Szénhidrát

    28.1g
  • Fehérje

    9.2g
  • Koleszterin

    13mg
  • Cukor

    0g