Fetasajtos saláta karamellizált flambírozott körtével

2014-06-24
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Saláta reszelt sajttal, fetával, karamelizált brandy-s flambírozott körtével, naranccsal és klementinnel. Szigorúan ínyenceknek! :)

Ezeket szerezd be:

  • 80 g saláta (Eisberg Classic)
  • 1 evőkanál almaecet
  • olívaolaj
  • 50 g sajt (trappista)
  • 80 g feta sajt
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • oregánó
  • 0.5 db körte
  • 0.5 db narancs
  • 1 db klementin
  • 1-2 evőkanál vaj
  • 1-2 evőkanál cukor
  • 1-2 evőkanál méz

1. Lépés

A salátát a tányér egyik oldalára púpozom.

2. Lépés

Sózom, borsozom, szórok rá oregánót, locsolok rá almaecetet és olívaolajat. Ezután szórok rá még reszelt trappistát, s morzsolok rá fetát.

3. Lépés

A körtét, a narancsot, s a klementint félbevágom.

4. Lépés

Egy serpenyőben vajat olvasztok, szórok rá cukrot, karamellizálom.

5. Lépés

Ráteszem a gyümölcsöket, majd öntök rá mézet, végül brandyt, flambírozom. Tálalom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 434 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mediterrán dinnyesaláta kagylóval és rákkal

  • Saláta parmezánkosárban fűszeres túróval

  • Sárgadinnye saláta rákollóval és paradicsomos kagylóval

  • Saláta rákkal és avokádóval

  • Sárgadinnye rákkal és kagylóval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    910 kcal
  • Zsír

    52,5 g
  • Koleszterin

    154 mg
  • Szénhidrát

    61,7 g
  • Cukor

    51 g
  • Fehérje

    26,5 g