Sárgaborsó főzelék gombapörkölttel

2012-09-14
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:20 p
  • Elkészítés: 1:25 p

A sárgaborsó főzeléket itthon mindenki szereti. Feltétként gombapörköltet készítettünk hozzá.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg Sárgaborsó
  • 4 evőkanál Olaj
  • 2 dkg Liszt
  • 10 dkg konzerves Gomba
  • 1 db Vöröshagyma
  • Ételízesítő
  • Gulyáskrém
  • Pirospaprika
  • Bors

1. lépés

A sárgaborsót 1 nappal az elkészítése előtt be kell áztatnunk. Legalábbis mi így szoktuk. Tehát a sárgaborsót feltesszük 1 liter vízben főni. Sóval és borssal közben fűszerezzük. Körülbelül, 1 óra főzés után a szemek teljesen szétfőnek. Két evőkanál olajból és lisztből világos rántást készítünk, majd azzal be is rántjuk a főzeléket. Hagyjuk állni egy kicsit.

2. lépés

A gombát felszeleteljük, majd az olajon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a konzerves gombát, gulyáskrémet, ételízesítőt és a pirospaprikát és jól elkeverjük. Pár percig pároljuk, majd a sárgaborsó főzelékkel ehetjük is.

 

 fotó: gastromania

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,529 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Töltött cukkini

  • Fokhagymás burgonya

  • Paradicsomos zöldborsófőzelék

  • Tepsis karalábé

  • Töltött vöröshagyma

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    839 kcal
  • Összes Zsír

    30,1 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    111,4 g
  • Cukor

    6,4 g
  • Fehérje

    32,3 g