Sárgaborsó főzelék gombapörkölttel
2012-09-14- Típus: Keményítő nap, Sárgaborsó-főzelékek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:20 p
- Elkészítés: 1:25 p
A sárgaborsó főzeléket itthon mindenki szereti. Feltétként gombapörköltet készítettünk hozzá.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg Sárgaborsó
- 4 evőkanál Olaj
- 2 dkg Liszt
- 10 dkg konzerves Gomba
- 1 db Vöröshagyma
- Ételízesítő
- Gulyáskrém
- Pirospaprika
- Só
- Bors
1. lépés
A sárgaborsót 1 nappal az elkészítése előtt be kell áztatnunk. Legalábbis mi így szoktuk. Tehát a sárgaborsót feltesszük 1 liter vízben főni. Sóval és borssal közben fűszerezzük. Körülbelül, 1 óra főzés után a szemek teljesen szétfőnek. Két evőkanál olajból és lisztből világos rántást készítünk, majd azzal be is rántjuk a főzeléket. Hagyjuk állni egy kicsit.
2. lépés
A gombát felszeleteljük, majd az olajon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a konzerves gombát, gulyáskrémet, ételízesítőt és a pirospaprikát és jól elkeverjük. Pár percig pároljuk, majd a sárgaborsó főzelékkel ehetjük is.
fotó: gastromania
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 920 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
839 kcal -
Összes Zsír
30,1 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
111,4 g -
Cukor
6,4 g -
Fehérje
32,3 g