Sakk szelet
2014-11-06- Típus: Krémes sütemények
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
Nagyon egyszerű sütemény, pedig azt gondolnánk, hogy nehéz az elkészítése. Mutatós, az már biztos!
Ezeket szerezd be:
- A tészta hozzávalói:
- 20 deka liszt
- 2-3 kanál holland kakaópor
- 20 deka puha margarin
- 15 deka porcukor
- 4 egész tojás
- 1csg sütőpor
- csipet só
- Krém hozzávalói:
- 10 deka étcsokoládé
- 10 deka tejcsoki
- 1 deci tejszín
- 1 evőkanál méz
- Díszítés:
- mandula
1. Lépés
A tészta készítése:
Az olvadt margarint a porcukorral keverőgépbe teszem és simára kikeverem. Utána a tojásokat egyenként hozzáadom és jól kikeverem. A végén a sütőporos lisztet is hozzászórom.
2. Lépés
A tésztát elfelezem, az egyik felébe belekeverem a kakaóport.
Sütőpapiros sütőlapra teszem a tepsi egyik oldalára a kakaós tésztát, a sárga masszát a másik oldalára. Mivel sütéskor összenőnek, a két tészta közé egy csík sütőpapírt teszek.
3. Lépés
170 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütöm. Ezalatt elkészítem a krémet.
4. Lépés
A csokoládékat gőz felett felolvasztom, amikor már eléggé olvadt, hozzáadom a tejszínt és besűrítem a csokoládét. Adok hozzá egy kanál mézet.
5. Lépés
Összeállítás:
Ha a tészták kihűltek egyforma hosszú csíkokra vágom, a csokis krémmel összeragasztom, mégpedig úgy, hogy egy sárga tésztát egy csokis tészta követi, a második sor pedig fordítva kerül rá. A tetejére is kentem rá a krémből és pirított mandulával megszórtam.
Értékelések
(3 / 5)
2 személy értékelt
6 202 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
705 kcal -
Zsír
41.1g -
Szénhidrát
76.2g -
Fehérje
10.6g -
Koleszterin
119mg -
Cukor
45.2g