Zöldbabos sonkatekercs
2012-08-10- Típus: Sonka tekercsek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
A sonkatekercsek egyik nagymestere a keresztanyám. Amikor például kis srác koromban a katolikusoknál az elsőáldozást “elvégeztem”, hatalmas bulit rendezett nekem. Rengeteg ételt csinált. Ha nem volt vagy 8 fajta sonkatekercs, akkor szerintem egy se. Na, ez a recept is hozzá fűződik. Hajrá zöldbab!
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg Zöldbabkonzerv
- 8 szelet Gépsonka
- 1 db Tojás
- 1 dl Kefír
- 2 evőkanál Liszt
- 1 evőkanál Zsemlemorzsa
- 1 mokkáskanál Fokhagymakrém
- 3 dkg Vaj
- 2 dl Tej
- Só
- Bors
- 15 dkg Trappista sajt
1. lépés
A zöldbabot leszűrjük és ledaráljuk, sóval, borssal és fokhagymakrémmel fűszerezzük, majd a zsemlemorzsával és a már felvert tojással összekeverjük. Ha kész a zöldbabos töltelék, akkor a gépsonkákat jó vastagon megkenjük vele, szokásos módon felcsavarjuk és egy hőálló tálba tesszük. Ha szét akar jönni, akkor tűzzük össze őket fogpiszkálóval.
2. lépés
Előveszünk egy másik edényt, amiben a lisztet a vajjal habzásig hevítjük. Hozzáadjuk a tejet és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, sóval fűszerezzük és kefirrel felhígítjuk.
3. lépés
A mártással leöntjük sonkatekercseket, sajtot reszelünk a tetejére és előmelegített sütőbe tesszük fedővel vagy lefóliázva körülbelül 15 percre. 15 perc után levesszük a tetejét és még 5 percig pirítjuk. Sült krumplival isteni.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
4 608 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
437 kcal -
Összes Zsír
27,1 g -
Koleszterin
136 mg -
Szénhidrát
20,3 g -
Cukor
5,7 g -
Fehérje
25,8 g