Zöldbabos sonkatekercs

2012-08-10
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A sonkatekercsek egyik nagymestere a keresztanyám. Amikor például kis srác koromban a katolikusoknál az elsőáldozást “elvégeztem”, hatalmas bulit rendezett nekem. Rengeteg ételt csinált. Ha nem volt vagy 8 fajta sonkatekercs, akkor szerintem egy se. Na, ez a recept is hozzá fűződik. Hajrá zöldbab!

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg Zöldbabkonzerv
  • 8 szelet Gépsonka
  • 1 db Tojás
  • 1 dl Kefír
  • 2 evőkanál Liszt
  • 1 evőkanál Zsemlemorzsa
  • 1 mokkáskanál Fokhagymakrém
  • 3 dkg Vaj
  • 2 dl Tej
  • Bors
  • 15 dkg Trappista sajt

1. lépés

A zöldbabot leszűrjük és ledaráljuk, sóval, borssal és fokhagymakrémmel fűszerezzük, majd a zsemlemorzsával és a már felvert tojással összekeverjük. Ha kész a zöldbabos töltelék, akkor a gépsonkákat jó vastagon megkenjük vele, szokásos módon felcsavarjuk és egy hőálló tálba tesszük. Ha szét akar jönni, akkor tűzzük össze őket fogpiszkálóval.

2. lépés

Előveszünk egy másik edényt, amiben a lisztet a vajjal habzásig hevítjük. Hozzáadjuk a tejet és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, sóval fűszerezzük és kefirrel felhígítjuk.

3. lépés

A mártással leöntjük sonkatekercseket, sajtot reszelünk a tetejére és előmelegített sütőbe tesszük fedővel vagy lefóliázva körülbelül 15 percre. 15 perc után levesszük a tetejét és még 5 percig pirítjuk. Sült krumplival isteni.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 608 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sonkatekercs

  • Sajtos sonkatekercs rántva

  • Göngyölt sonka rántva

  • Kecskesajttal töltött sonkatekercs

  • Brokkolis sonkatekercs

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    437 kcal
  • Összes Zsír

    27,1 g
  • Koleszterin

    136 mg
  • Szénhidrát

    20,3 g
  • Cukor

    5,7 g
  • Fehérje

    25,8 g